Carcassone Tolugo

24. Národní výstava psů Zabrze (PL) 12.10.2014

CAC Zabrze (PL) 12.10.2014
Rozhodčí: Boguslaw Chmiel (PL)

Cayuga Fire Of Life Fallcat "Kiwi" - Zw. Ml., Best Junior, Best Of Breed, Best Of Group III

Do polského Zabrze jsem vyrazila pouze s Kiwi a lidskou společnost mi dělala Denča, které bych tímto, chtěla moc poděkovat.
Pan rozhodčí Chmiel, byl pro mě velkou neznámou a tak jsem vůbec netušila, co od něj čekat, co preferuje a jestli upřednostňuje líbivost a kvantitu chlupů nad kvalitou. Před australáky se posuzovala plemema bearded a border kolie, takže času na kávičku a snídani bylo dost. :-)
Spolu s panem rozhodčím byli v kruhu přítomni dva hospitanti, muž a žena, a musím říct, že jsem z jejich přístupu ke psům byla velice mile překvapena. Každého psa oslovili, přistupovali k nim od hlavy, nechali se očichat, takže i pes, který si není zrovna jistý v "kramflecích" z kruhu neodcházel ve stresu. Stejně jako samotný pan rozhodčí velice vstřícně vysvětloval majitelům pejsků, proč je ohodnotil tak anebo tak. Opravdu jsem měla pocit, že každý, kdo z kruhu odcházel, byť na něj zbylo poslední místo, musel odcházet spokojený a s vědomím na čem ještě zapracovat a co do příště zlepšit. Škoda, že takové jednání je na výstavě spíše sedmým divem.
Ausíci začali a já sledovala na co se klade důraz a co se naopak nelíbí. Po jednom štěňátku nastupovali psi v mezitřídě, kde byli tři v konkurenci. Sama pro sebe jsem si udělal pořadí a čekala, jestli se shodnu s verdiktem rozhodčího. Psi se posuzovali opravdu důkladně, vlastně je prosahali 3 lidi a debatovali o tom, který je takový a který makový. Také důkladné posouzení v pohybu, které myslím mnohdy rozhodlo o vítězi. V otevřené import z USA, jemuž konkurent nedorazil a tak si odnáší CWC a po chvíli zaslouženě také titul nejlepšího psa v plemeni. Pak už není moc času, protože po jednom štěňátku a jedné dorostenkyni nastupujeme do kruhu s Kiwi. V konkurenci máme blue merle fenku, její maminka import USA, otec nádherný "Simon" Wind Spirit Nobody Does It Better ze Španělska. Jelikož Kiwi už jedno čekatelství na polského junior šampionamá, chtěli jsme samozřejmě i tohle další. :-) Obhlídnutí obou fen ve statice, potom v pohybu, samostatné posouzení, prohlídka zubů, ode mě ke mě a opět se běhalo společně. Dvě kolečka, porada všech tří rozhodčích a prvenství putuje k nám. Jupíííí! Náš cíl splněn, domů můžu odjíždět spokojená. Jelikož žádný mladý pes nebyl přihlášen, titul za nejlepšího mladého v plemeni putuje automaticky na Lučinu, tedy k nám. :-)

Tři feny v mezitřídě, opět jsem si udělala pořadí pro sebe a opět jsme se s panem rozhodčím zhodla. Posouzeno, nejlepší fena vybrána a mohlo se nastupovat o vítěze plemene. A po posouzení v pohybu pan rozhodší podává ruku mě, teday titul nejlepší z plemene je pro něj naše malička Kiwi. Chvíli jsme nechápala, protože přee jen málokterý rozhodčí zadá BOBa mladé feně,a le evidentně vidí její přednosti stejně jako já. ;-)
Děkujeme rozhodčím.
 

Původně jsem neměla úplně v plánu čekat na závěrečky, ale když se Kiwinka tak líbila a do závěrečných jsme nastupovaly vlastně 2x, tak proč nezůstat. :-) Jednou za juniory a podruhé mezi dospěláky. V juniorech se Kiwi dostala z cca 40 nejlepších mladých mezi 20, na umístění na bedně už nedosáhla.
Ale na BIG, tedy mezi dospěláky se líbila tak, že postoupila do nejlepší čtverky a nakonec si zopakovala naprosto stejné umístění jako minulý týden, kdy získala BEST OF GROUP 3. místo !
Jsme na Kiwi opravdu moc pyšní, protože ve svých 12-ti měsících, kdy z ní opravdu ještě není hotová dospělá fena se ukazuje naprosto fantasticky, po 5 výstavách v mladých je před dokončením dvou junior šampionů, vždy je získala v konkurenci, jednou BIS mladá fena a 2x nejlepší třetí v FCI skupině, jako WOW !
Ještě jednou moc děkuji chovatelů Martinovi a martině Švecovým, že mi tuhle skvělou holčičku svěřili.
Za foto moc děkuji Denče červenkové.

Všechny fotky ZDE.

 AUSTRALSKÝ OVČÁK / AUSTRALIAN SHEPHERD
Rozhodčí / judge : Boguslaw Chmiel (PL), přihlášeno / entry  13 AUO

psi - třída  štěňat / male - minor puppy class
GATHER SPEED Moto Pies
O: Thornapple Hangin In The Treme
M: Bryka Moto Pies
Velmi nadějný1, Nejlepší štěně
Very promissing 1, Best minor puppy

psi -  mezitřída / male - intermedial class
GOMEZ Reksor
O: Acelotti Gitagon
M: Irish Whisky Altura
  Výborný 1, CWC
Exellent 1, CAC
AMIR Rózany Gaj
O: Seldale More Control
M: Brawura Moto Pies
  Výborný 2
Exellent 2
KISS Velvet
O: Silver Dream Aussie's Supersonic
M: Ella Stracciatella Velvet
 
Výborný 3
Exellent 3
     psi - třída otevřená / male - open class
Thornapple HANGIN IN THE TREME
O: Thornapple Black Code
M: Thornapple Scandalous
Výborný 1, CWC, BEST MALE
Ex. 1, CA, BOS

Saussurea CANDY BOY
O: Saussurea Lord Of Darkness
M: Thunderbays Remember Me
nedostavil se
feny - třída  štěňat / female - minor puppy class
GLITTER SKY Moto Pies
O: Thornapple Hangin In The Treme
M: Bryka Moto Pies
 
Velmi nadějná1
Very promissing 1
feny - třída  dosrostu / female baby class
BRENDY Rózany Gaj
O: Seldale More Control
M: Brawura Moto Pies
 
Velmi nadějná1
Very promissing 1
feny - třída mladých / female - junior class

CAYUGA FIRE OF LIFE Fallcat
O: Fabulous Fiston Des Dolmens D'An Arvor
M: Prosto Chudo U Are My Acro

Výborná 1, Zw. Ml., Nejlepší mladý, BOB, BIG III
Exellent 1, CAJC, BOJ, BOB, BOG III
THIEF OF HEARTS Moto Pies
O: Wind Spirit Nobody Does it Better
M: Thornapple All That Glitters
Výborná 2
Exellent 2
  feny - mezitřída  / female - intermedial class
CZEKOLADA Sfora Z Krasnego Boru
O: Elbrus Gorzowska Panorama
M: Piper Sfora Z Krasnego Boru
 
Výborná 1. CWC, Nejlepší fena
Exellent 1, CAC, BEST FEMALE

ARIA Axemia
O: Moon Rise Break The Ice
M: Avia Welkope

Výborná 2
Exellent 2
ONE NIGHT IN HEAVEN Altura
O: Propwash Traffic Report
M: Pogaduszka Duch Wrzosowisk
Výborná 3
Exellent 3