Carcassone Tolugo

2x CAC Lučenec (SK) 14.+15.9.2013

2x CAC Lučenec (SK) 14.+15.9.2013
Rozhodčí: SO:Szabó Sándor (HU)  NE: Brankovič Zoran (SB)


Tolugo in black :) zleva, nejmladší Hollywood "Holly", Glimmer Of Hope "Tori", Gangster's Paradise "Frajer", Gorgeous "Happy" a Eternity "Megie"

Výsledky
Sobota Neděle

Hollywood CT "Holy" - VN1, Best Puppy, užší výběr na BIS Puppy
Gangster's Paradise CT "Frajer" - V1, CAJC, BOS
Gorgeous CT "Happy" - V1, CAJC, BIG junior
Glimmer Of Hope CT "Tori" - V2
Eternity CT "Megie" - V2, res. CAC

BEST Breeder's Group / Nejlepší Chovatelská skupina
II. BEST Couple /
II. Nejkrásnější pár

Hollywood CT "Holy" - VN1, Best Puppy
Gangster's Paradise CT "Frajer" - V1, CAJC, Vítěz Slovenska mladých, BOS
Gorgeous CT "Happy" - V1, CAJC, Vítěz Slovenska mladých
Glimmer Of Hope CT "Tori" - V2
Eternity CT "Megie" - V2,

II. BEST Breeder's Group / II. Nejlepší Chovatelská skupina
BEST Couple /  Nejkrásnější pár

 Opravdu vydařený víkend, nejen z hlediska výsledků. Poznala jsem spoustu fajn nových lidiček, viděla nejeden náš odchov a všichni mi dělali jen samou radost. :)

Sobota
Cesta jako vždy se Simčou utekla úplně super, celou jsme jí prodrbaly, a že bylo o čem mluvit, už jsme se neviděly celých 14 dní. :oDDDD
Při každém balení auta na výstavu, děkuji, že tu Simču mám, jedině ona totiž dokáže dostat do auta Octavia Combi, 4 australáky, 3 bišonky, 4 lidi a k tomu jejich osobní věci, krmení pro psy, klece, stany atd atd . . . Myslím, že kdyby tohle bylo na mě, asi balím ještě teď.

Šílené počasí doprovázelo celé sobotní dopoledne, celkem silně pršelo, během chvíle jsme byly promoklé na kost a k tomu chladné počasí, slibovalo minimálně nějakou rýmečku. No a jelikož bylo v autě moc lidí, psů a málo místa, žádné suché převlečení jsme neměly. V kruhu se nám dařilo, posuzování začal Hollywood, který si odnesl velmi hezký posudek a známku VN1, hned po něm nastupoval mlaďoch Frajer, brácha naší Torinky, byla to jeho výstavní premiéra a v podstatě bez tréninku si vyběhal svého prvníha CAJCe, měla jsem velikou radost. Byla posouzena třída otevřených psů a Tolugáči opět nastupovali. Mladé feny reprezentovaly hned dvě holčičky z naší CHS a to Gorgeous "Happy" a Glimmer "Tori", naší konkurentkou byla ještě mladá fena z Francie, z CHS of Crystal Lake. V3 pro fenku z Francie, a běhalo se o pvní místo, Happy vodila Simoka a po dalším kolečku nám vyfoukly první místo, Happy se panu rozhodčímu opravdu líbila, dokonce tak moc, že mezi ní a BOBovou fenou vybíral opravdu dlouho.
V mezitřídě nastupovala Simča s Megí, konkurence v podobě dalších dvou fen, jako vítězka z této třídy vychází zaslouženě ( později také BOB), fena SDA Far Far Away, nádherná v typu, pohybu, srsti. Jediná věc, která mi na ní vadila, byl příliš růžový čumák. Pan rozhodčí posoudil ještě třídu otevřenou a šampiónů a šlo se bojoval o tituly nejvyšší.
Jak už jsem znímila, BOBa po chvilkovém boji mezi Happy a blue merlovou fenou z mezitřídy, získala fena z maďarského chovu. O titul BOS tedy bojovali kluci, a vítezně vyšel náš odchovanec Gangster's "Frajer". Hurá !
Výsledky super, ale byla taková zima, že jsme se rozhodly jít se trochu zahřát do nedalekého hotelu, kde jsme byly ubytované, na závěrečné soutěže jsme se vyloženě musely přemlouvat, ale počasí se naštěstí umoudřilo a před třetí hodinou dokonce i vykouklo sluníčko a nejspíš nám přineslo štěstí.

naši svěřenci Chocolate Challenger CT "Tobby" Gangster's Paradise CT "Frajer"
  a Medulka Tolugáčci

Po velké ceně národních plemen, neuznancích a soutěžích v JH nastupovaly páry, my měli jeden ve složení Frajer + Tori, a nesjpíše se líbil, protože nám pan rozhodčí přidělil nádherné druhé místo ! Hned po párech už v přípravném kruhu byly přichystané holky s bišonkou Baby a na mé předvedené čekal "malý" Hollywood. Hollyho vybral pan rozhodčí do užšího výběru mezi deset nejkrásnějších štěňátek, na bednu už to ale nestačilo. Prcek se nádherně předvedl, udělal mi velkou radost a na to, že jsem ho měla "v ruce" poprvé, stál jako panenka. Hned po štěňátcích následovala soutěž o nejkrásnější chovatelskou skupinu, my měly opět želízko v ohni. Skupinu ve složen Frajer, Tori, Happy a Megi se krásně předvedly, se Simčou jsme strategii předvádění probíraly za pohybu a evidentně se vyplatilo, protože Tolugo stálo na bedně ! A to hned na stupni nejvyšším !!!! Nádherný pocit radosti. Děkuji Simonce za pomoc, nejen handlerskou. Také moc děkuji majitelům našich odchovů, že mi tak věří a své miláčky mi svěří do péče a také díky za tyhle úspěchy, bez Vás by nebyly !
A aby toho nebylo málo, za I. FCI skupinu v juniorech nastupovala Simča s Happy ( Gorgeous CT ). Posuzoval rozhodčí, který nás měl jako plemeno a dokázal, že se mu Happy opravdu velice líbí, protože bez jakéhokoli užšího výběru měl jasno a Happy se Sičou přímo katapultoval na příčku nejvyšší a zadal do naší CHs tedy další titul a to BIG Junior !!!!  Huráááááááááá, Jupííííííííííí, radost opravdu veliká, dokonce se mi i zaleskly oči, jak moc jsem byla na ty svoje chlupáče hrdá.

BIG JUNIOR
Holly- užší výběr na BIS baby
short list of BIS baby
Nejlepší chovatelská skupina
Best kennel
II. Nejlepší Pár
Best Couple II.place
Happy na BIG Junior
Happy in the BOG Junior
 
Frajer na BIG Junior
Frajer in the BOG Junior

 


Neděle 15.9.2013

Neděle
Po vyložené mrtvé noci ( jak jsem lehna, tak jsem vstala, a kdyby pesani udělali z pokoje kůlničku na dříví, já o tom nevím :o))) ) nastalo sice hodně unavené, ale počasím příznivé ráno.
Na výstaviště jsme přijely schválně s předstihem, abychom mohly v klidu potrénovat, posnídat a vychutnat si kávičku. Vše bylo připravené a my se těšily na posuzování velmi přísného rozhodčího. Posuzování bylo opravdu velmi důkladné a musím říct, že vše co vytkl nebo pochválil našim hafanům, s tím jsem souhlasila.
Holly se Simonkou se opět předvedl velice hezky, krásný nadějný posudek a známku VN. Jeden dorostenec a po nich naše Verunka s Frajerem. Předváděla úplně poprvé a jak se říká byla hozena rovnou do vody, po malém a jediném tréninku před začátkem posuzovaní, do toho šla rovnou na ostro. Opět krásný posudek pro Frajera a známka výborná ( jak jsme později zjistily, opravdu nebyla zadarmo) a další čekatelství na junior šampiona Slovenska. Jupíííí. Přibyl jeden pes v mezitřídě, který sice výbornou dostal, ale titul už mu zadán nebyl. V otevřené se prohodili místo Erose byl přihlášen Chester, který sice získal prvenství ve třídě, ale titul také zůstal u pana rozhodčího. Psi za Chesterem si vyběhali "jenom" védéčka.
V mladých fenách se opakoval včerejší den, tedy Happy CAJC, Torinka V2, francouzska V3. Mezitřída byla opět bez titulu, na pořadí stejně jako sobota, ale dnes vadil růžový noc i panu rozhodčímu,a le fena se mu líbila tak moc, že jí na prvním místě s výbornou nechal, ale nezadal titul, tudíž ani naše Megana nemohla získat reserváka. Třída otevřených fen zůstala prázdná, šampionka oproti včerejšku přibyla a tak si to mezi sebou rozdaly red merlová čuba po Land Roverovi SDA a blue merlová fena z chs Ivelbero's Darling. Obě výborné, blue merle vítězka.
O BOB se tedy sešel Frajer, Happy a Aira, vítězska šampionek. Běhalo se opět hodně a na rozhodčím bylo vidět, že volí mezi holkama, opět prosahání, znova do pohybu, ak několikrát. BOB získává Aira, fena ze třídy šampiónů.

II. Nejlepší chovatelská skupina / BEST KENNEL II. place
       

Závěrečné soutěže opět famózní, hudba, květiny, k tomu krásné slunečné počasí a skvělé výsledky. Konečně jsme mohly vyměnit gumáky za jinou obuv.
Co se umístění týče, jen jsme si prohodili první místo v párech a druhá byla tentokráte chovatelká skupina, opravdu nečekané a o to krásnější zážitek a větší radost ! Ještě jednou bych touto cestou chtěla poděkovat hlavně Simonce, se kterou se mi spolupracuje opravdu výborně.

 


 AUSTRALSKÝ OVČÁK / AUSTRALIAN SHEPHERD 

Jméno psa Name of dog CAC LUČENUC (SK) 14.9.
přihlášeno entry 14
CACIB LUČENUC (SK) 15.9.
přihlášeno entry 16
Australský ovčák
Australian Shepherd

Rozhodčí Judge
  Szábo Sándor (HU)

Rozhodčí Judge
 
Brankovič Zoran (SB)
psi třída štěňat / male babby class
Hollywood Carcassonne Tolugo
O: Silver Dream Aussie's Ultimate Chance
M: Because Of You Carcassonne Tolugo
Velmi Nadějný, užší výběr na BIS puppy  / Very promissing, shortlist of the BIS puppy
Velmi Nadějný  / Very promissing
psi třída dorostu / male puppy class
BAK Zo Zúbrej
O: Dali's Deluxe Blue Carcassonne Tolugo
M: Prosto Cudo Impassive Lady
X X X X X
 Nadějný  / Promissing
psi třída mladých / male young class
GANGSTER'S PARADISE Carcassonne Tolugo
O: Northbay's Rock On Summit
M: Caprice Sweet Dark of Crystal Lake
Výborný 1, CAJC, Nejlepší jedinec opačného pohlaví / Exellent 1, CAJC, BOS
Výborný 1, CAJC, Vítěz Slovenska mladých, BOS / Exellent 1, CAJC, Junior Winner Of Slovakia, BOS
psi mezitřída / male intermedial class
Thunder Hill Easy Ryder
O: Thunder Hill Special Ticket Dunit
M: Shoreland Getrichordietryin
X X X X X Výborný, bez titulu / Exellent, no title
psi třída otevřená / male open class
ARGES RED Aiersen
O: Aladin Gorowska Panorama
M: A- Salsa Amazonka
Výborný 1, CAC / Exellent 1, CAC Velmi dobrý 2 / Very good 2
ARCHIBALD Černý Kondor
O: Eros Of Crystal Lake
M: Angelina Emily Bohemia
X X X X X
Výborný 1, bez titulu / Exellent 1,  no title
 
FANTOMAS Svěží Vítr
O: Casanova Fresh wind des Chemins Cathares
M: Laverton Bilitis
Výborný 2, res. CAC / Exellent 2, res. CAC
Velmi dobrý 3 / Very good 3
EROS of Crystal Lake
O:As-De-Coeur Of Crystal Lake
M: Black Down Of Crystal Lake
 
 Výborný 3 / Exellent 3 X X X X X
   
feny třída mladých female young class
GORGEOUS Carcassonne Tolugo
O: Northbay's Rock On Summit
M: Caprice Sweet Dark of Crystal Lake

Výborná 1, CAJC, Junior BIGExellent 1, CAJC, Junior BOG

Výborná 1, CAJC, Vítěz Slovenska mladých / Exellent 1, CAJC, Junior Winner Of Slovakia
GLIMMER OF HOPE Carcassonne Tolugo
O: Northbay's Rock On Summit
M: Caprice Sweet Dark of Crystal Lake
Výborná 2 / Exellent 2 Výborná 2 / Exellent 2
 
HALLOWEEN BLACK WITCH Of Crystal Lake
O: Silver Dream Aussie's Land Rover
M: Erine Golden Heart Of Crystal Lake
Výborná 3 / Exellent 3 Výborná 3 / Exellent 3
feny mezitřída / female intermedial class
Silver Dream Aussie's FAR FAR AWAY
O: Silver Dream Aussie's What's Up
M: Silver Dream Aussie's Halfpenny
Výborná 1, CAC, BOB / Exellent 1, CAC, BOB
Výborná 1, bez titulu / Exellent 1, no title
 

ETERNITY Carcassonne Tolugo
O: Silver Dream Aussie's Ultimate Chance
M: Carcassonne Casey des Chemins Cathares

Výborná 2, res. CAC / Exellent 2, res. CAC Výborná 2 / Exellent 2
   
Akira Hot Chocolate Berlinetta
O: Cedar Hill's Black Pearl FlyZ 2 Me Chr VT
M: Berlinetta Ivelbero's Dalring
Výborná 3 / Exellent 3 Velmi dobrá 3 / Very good 3
feny třída otevřená female open class
HROZINKA Svěží Vítr
O: Casanova Fresh wind des Chemins Cathares
M: Laverton Bilitis
Výborná 1, CAC / Exellent 1, CAC
X X X X X
   
Prosto Chudo Imassive Lady
O: Thornapple Red Hot Rythn
M: Shallow Rivers Wahw Huli Tepa Acro
nedostavila se  nedostavila se
   
feny třída šampionů female champion class
BERLINETTA Ivelbero's Darling
O: Flameboyant Harmony Hill's
M: Electra Prosto Chudo
Výborná 1, CAC
Exellent 1, CAC
Výborná 1, CAC, Vítěz Slovenska, BOB / Exellent 1, CAC, Slovakia Winner, BOB
AISHA Labakan Slovakia
O: Silver Dream Aussie's Land Rover
M: Chessie Labakan Puella Fera
X X X X X
Výborná 2, res. CAC /
Exellent 2, res. CAC
 

Autorem většiny fotek je Kubo Ďurech, odkaz na jeho web ZDE. Velké díky !!!
Děkuji za fotky také Martině Šuterové. Její stránky ZDE.
Moje fotky ZDE.