Carcassone Tolugo

Bonitace Praha, 5.4.2008

Do Prahy na bonitaci klubu KCHMPP, která se konala na kynologickém cvičišti ZKO Braník, jsme vyrazili ve složení: Johana s Aggasim (Achillův brácha) a Sheenou, Ivča s Mailou (sestra Achilla) a Drakem, já s Achillem a Karinou a jako jediný zástupce mužského pohlaví, náš hlavní navigátor Dalibor s jack russlicí Miou.

Výlet to byl vskutku povedený .... užili jsme si spooouusty legrace a o překvapení také nouze nebyla. První přišlo hned v půl čtvrté ráno, kdy jsme se setkali na domluveném místě, abychom přepřáhli luxusní Johančin nový klimatizovaný vozík na psy na, od mého taťky půjčeného Pašíka (rozuměj VW Passat). Vozíček jsme tedy zapojili za Pašu a problém nastal jakmile jsme chtěli zapojit elektřinu. Nějak nám neseděla zástrčka do zásuvky :o( Po chvíli jsme přišli na to proč. Vozík je totiž vyroben v Německu, kde používají převážně 13ti pólové zásuvky, zatímco u nás jsou hlavně 7mi pólovky! No, chybička se vloudila. Nastalo dilema, co s tím. Naskládat se ve čtyřech lidech a sedmi psech do Pašíka? Nebo jet s vozíkem, ale starým formanem, o kterém jsme teda nebyli přesvědčeni, že nás tam doveze? Po deseti minutách jsme, uklidňováni a ujišťováni Johanou, že její Rózinka je auto velice spolehlivé, naskákali do fáčka a konečně se vydali na cestu. Díky této výměně aut jsme přijeli na místo s malým zpožděním. Místo v plánovaných 8:00 ráno jsme dorazili v 10:30 dopoledne, no co hlavně, že jsme dojeli v pořádku a že jsme vůbec dojeli. :o)

Na cvičáku už byli snad všichni, kteří si na dnešní den také naplánovali bonitaci, takže se nám před očima rozplynul i druhý plán a ten měl být : přijet v osm, být tady první, nechat smečku zbonitovat a v jedenáct nejpozději ve dvanáct frčet zpátky směr Ostrava. Na to teď říkám: "Lucka míní, život mění". V Braníku jsme vydrželi až do odpoledních hodin.

Jelikož jsme měli spoustu času, šla jsem si s oběma psy lehce potrénovat poslušnost. Přece jen takových příležitostí moc nebývá - jeli jsme pět a půl hodiny autem do cizího prostředí na cvičiště, kde se to pejsky a jejich páničky jen hemžilo, ideální příležitost prověřit jak na tom jsme ...

Karča byla suprová, dělala jako že je všechno tak jak má být a žádné rušivé vlivy se jí přece netýkají. Achilla jsem nejdřív musela přesvědčit, že to myslím vážně a že hledat a čichat holky půjde až mu to dovolím. Povedlo se, nakonec byl tréning moc fajn. Mezi tím vším jsem pořídila pár foteček, na výsledek se můžete mrknout pod tímto článkem.

Na řadu jsme přišli po třetí hodině odpoledne, vše proběhlo hladce a Achilles se tímto absolvováním bonitace stal CHOVNÝM!!!!!!!!!! Teď už jen čekáme až nám přijde přeregistrace aby bylo vše černé na bílém.

Holkám i Daliborovi moc děkuji za další, jak jinak než skvělou akci. Užili jsme si spousty legrace (hodně slušně řečeno). Myslím, že kdyby nás někdo pozoroval, určitě by byl přesvědčen, že jsme právě utekli z nějakého léčebného ústavu a je po nás vyhlášeno celostátní pátrání!!! Tak ahoj a v sobotu v Ostravě, už se těším!

P.S.: Touto cestou bych se chtěla omluvit Rózince, že jsem jí nevěřila a tak moc ji podceňovala!!! :o)))

 

Fotografie