Carcassone Tolugo

CACIB & CLUB SHOW Opole 2013 (PL)

Mezinárodní & Klubová výstava Opole (PL) 27.+28.4.2013  
Rozhodčí:  CACIB - Jaana Hartus (FIN), CLUB - Božena Ovesná (CZ)

Mezinárodní výstava Opole 27.4.2013
Rozhodčí: Jaana Hartus (Finsko)


Výsledky:
GLIMMER OF HOPE Carcassonne Tolugo "Tori"
- Velmi nadějná 1, Best female Puppy, Best Puppy in Breed
ETERNITY Carcassonne Tolugo "Meggie" - Výborná 1, Zw. Ml., Best Junior, BOB, BIG 4
Odchovy:
Catch My Heart Carcassonne Tolugo "Kety" - Výborná 2
S námi jel:
Quincy Bunny Puella Fera "Dodge" - Dobrý 4

Sobotní ráno jsme opouštěly Ostravu až po sedmé hodině ranní, mohly jsme si to dovolit, díky předběžným časovým rozpisům, které už poláci mají snad na všech mezinárodních výstavách. Za to jim patří plus. Počasí celkem dobrý, bylo sice chladněji, ale nepršelo ! Něž jsme se se všemi věcmi a 5 psy dopravily ke kruhu, dalo nám to dosti práce, ale už jsme se Simonkou sehraný tým, tak každá víme co dělat, a práce nám jde celkem od ruky. Pesany jsme ubytovaly a začaly je čančat a připravovat na výstavu, s Dodgem bylo potřeba ještě aspoň trošičku potrénovat, a i přes to, že jediný výstavní trénink měl na únorové mezinárodce v Rzeszowě, byl prostě lepší než minule. :o))))

Dodge Torinka Megan Ketka

Pak už jsme se pomalu začaly přesouvat k našemu kruhu. Dodge šel na řadu po jednom dorostenci, v konkurenci s ním byli další 3 mladí psi. Paní rozhodčí ho sice označila jako nejlepšího ve třídě, ale bohužel se jí nezdálo Dodgeovo bíle ucho, a tak zadala známku dobrou.
Ve třídě otevřené mě zaujal, velmi slušný pes s krásným pohybem, také ve statice vypadal velice dobře a i přes absenci chlupů, jsme si říkala, to je opravdu krásný, elegantní pes. Jediné co mě na něm přišlo škoda, že nemá lepší předhrudí a vpředu není trochu víc "naširoko". Vyhrál svou třídu a také porazil, nádherného psa ze třídy šampiónů.

 
vítěz třídy otevřené a CACIB pes - Sunnyrain HIGH IN THE SKY   vítěz třídy šampiónů pes - Leading Angels ESTEEMED THORNAPPLE

Potom už byly na řadě "holky". Torinka měla ve třídě jen jednu fenku v konkurenci, kterou porazila a o porovnání se psem dorostencem ho převálcovala na pohyb. Po naší třídě nastupuvala Simonka do nejobsazenější třídy s Megí, říkal jsem si, že výborná na pořadí, od rozhodčí, která vypadá, že ví co posuzuje a opravdu se nebojí zadávat VDéčka a Déčka, bude i takový výsledek super.
Paní Jaana Hartus, osahávala psy oravdu precizně, také  kontrola zubů proběhla velmi důlkadně, a musím říct, že posuzovala velmi přísně, ale ke psům přistupovala jemně a brala ohled na všechny aspekty. Pouze 3x zadaná výborná ve třídě mladých fen, a naše Megí vyšla z tohoto boje jako jednička ! Další čekatelství na polského JCh. a velká pochvala od paní rozhodčí, nádherný výsledek, byla jsme na holky opravdu pyšná.
Ze třídy otevřené si Ketka odnesla stříbrnou medaily, za fenkou po které pokukuji již třetí výstavu. Debí s námi nakonec nebyla, takže ve třídě šampión už našeho nebylo nic. :o) CACIBa ve fenách získala red merlová fenka dánských majitelů.
Skladba psů o vítěze plemene byla tedy taková, vítězný pes z mladých, nádherný pes z Lucemburska, amerického chovu z otevřené, naše "malá" Megie a fena z Dánska ze třídy šampiónů, konkurence tedy opravdu mezinárodní. Po prvních dvou kolech vyřadila paní rozhodčí mladého psa, absolutní souhlas. Dalším vyřazeným byla fena ze třídy šampiónů. Potom už za potleksu přihlížejích běhala o vítěze plemene Megí s černým "američanem". Vím, jen že jsem Simče držela pěsti co to šlo a při podáví ruky paní rozhodčí Simonce se slovy, že je Megí pro ní prostě lepší, se mi nahrnuly slzy do očí. Byla jsme opravdu na holky strašně pyšná a zároveň hrdá. Nádherné pocity, slzy štěstí a přijímání gratulací od ostatních vystavovatelů. byla jsme opravdu na měkko.

o BOB BEST OF BREED - Eternity CT 11 months

Chvilku čekání na závěrečné soutěže jsme vyplnily zasloužených odpočinkem.
Do závěrečných soutěží se nominovala Torinka, která se kruhem vyloženě jen proběhla. Nevadí, trénink je také velmi důležitý. Megí nastupovala za mladé, kde jí pan rozhodčí Jaroslav Matyáš (SK) vybral do užšího výběru, ale na bednu se dál už neprobojovala. Zato za první FCI skupinu, se probojovala do užšího výběru, kde italský rozhodčí Guido Vandoni, vybíral jedince hóóódně precizně, chtěl vidět výraz, psy osahal, pohyb tam, zpět a kolečko. Vybral ještě užší výběr finálních 4 jedinců, mezi nimi i Megulátko, Hurááááá ! Potom už následovalo přiřazování míst. Eternity Carcassonne Tolugo aka Meggie a BIG IV !!!!! Krásnější zakončení výstavy jsme si ani neuměla přestavit.

užší výběr o BIS Junior Meggie - BIG IV Meggie - BIG IV

 

Klubová výstava pasteveckých nepolských plemen Opole 28.4.2013
Rozhodčí: Božena Ovesná (Čechy)


Výsledky:
GLIMMER OF HOPE Carcassonne Tolugo "Tori"
- Velmi nadějná 1, Best female Puppy, Best Puppy in Breed, !!! BIS PUPPY !!!
ETERNITY Carcassonne Tolugo "Meggie" - Výborná 2
BOMBASTIC Amazonka "Buba"- Výborný 1, CWC, Klubový Vítěz, BOB
Odchovy:
Catch My Heart Carcassonne Tolugo "Kety" - Výborná 1, CWC

S námi jeli:
Quincy Bunny Puella Fera "Dodge" - Výborný 1, Zw. Ml., Klubový Vítěz mladých, Best Junior, BIS JUNIOR

!!! Nejlepší chovatelská stanice !!!
III. nejkrásnější pár klubové výstavy ( Bubík + Kety )


Také druhý výstavní den začal velmi šíleně, ale naštěstí v tom dobrém slova smyslu. Věděly jsme, že ausíci začínají až před polednem, takže jsme opět nijak výrazně nespěchaly, ale při otevření katalogu, jsme zjistily, že přehlídka chovatelských stanic začíná už v 9 hodin, tedy hodinu před začátkem posuzování v kruzích, a já měla chovku samozřejmě přihlášenou. :o) Jako vždy jsme vše stihly, a i přes to, že nám v chovatelské skupině chyběla Debbie, byly moje holky zlaté odměněny jako nejlepší CHS klubové výstavy !

 
   C A R C A S S O N N E  T O L U G O   K E N N E L - Best kennel of the Club show

Okolo dvanácté hodiny se začali v našem kruhu posuzovat aussíci, přesně podle rozpisu. Po jednom dorostenci, nastupovali mladí psi a mezi mima Simča s Dodgem, ten se po včerejším dnu vystavoval opět o něco lépe a perfektně se ukázal v pohybu, který je jeho velkou přeností. Paní rozhodčí se líbil nejvíce ze všech a tak Dodge ocenila prvním místem. Jeden red merlák v mezi a zase nastupovala Simča, tentokráte s Bubíčkem, v konkurenci, jednoho polského, jednoho dánského a jednoho amerického psa. I v této tříde se nejvíce paní rozhodčí líbil "náš" kluk a tak další první místo bylo naše. Byl posouzen nádherná pes z šampiónů a mohlo se bojovat o klubového vítěze. Po pár kolečkách vzešel z tohoto boje vítězně Buban. Huráááá.

 kluci se připravují  naši kluboví vítězové

Torinka tentokrát bez konkurence, ale v porovnání se psem odcházíme opět vítězně. Simča s Megí  V3, za dvěmi nádernými fenkami, po otcích opravdu zvučných jmen. Sice nám chybí poslední CAJC na JCh, ale smutné nejsme, alespoň zase máme důvod někam vyrazit. ;o) Ketka si z mezitřídy odnáší CWC, a po zadání klubového vítěze feně ze šampiónů, rychlém prohozu hafanů se jde běhat o víteze v plemeni. Složení, já s Dodgem, Simonka s Bubíčkem a dánska fena ze šampíků po rodičích Thornapplech. Paní rozhdočí nás na pohyb nešetřila celé posuzování, běhalo se jako o život, a pořadí vybírala od konce. Věřím, že je to skvělá a napínavá podívaná, ale já ke konci myslela, že už je to moje poslední hodinka. :o))) naštěstí nebyla a po několika dalších kolečkách si paní rozhodčí BOBa konečně vybrala, byl jim Bubík ! Další hurááááááá ! Výsledky naprosto úžasné, spokojenost na 2000%, co víc si přát.
Další plán byl jasný, rychle vyvenčit, zapsat výsledky, něco zakousnout a šupem na závěrečné soutěže.
Na závěrečkách jsem si připadala už skoro jako ve snu. :o) První šla na řadu Torinka, italský rozhodčí, který včera posuzoval BIG I, dnes měl vybrat nejkrásnějšího dorostence klubové výstavy. Opět maximální preciznost při posuzování, taková se mnohdy nevidí ani při posuzování jednotlivých plemen. Torča se vystavovala na free, asi mi chtěla vynahradit to dopoledne, kdy v kruhu skákala jako kozička, v pohybu taky úžasná. Užší výběr na 4 "pupíky", popravdě ani netuším, kdo kromě šeltičky v užším výberu zůstal, každopádně nám to vyneslo BISe. Torinka se naposledy předvedla ve třídě dorostu a více "hvězdé" zakončení jsem si nemohla ani představit.
Hned po nás šla Simša s Dodgem, opět se ausík dostal do užšího výběru a opět z toho byl BIS !
Zase rychlé manévry, Torinku s Dodgem vyměnit za Ketynku s Bubanem a rychle nastoupit bojovat za nejkrásnější páry. Páru nastoupilo asi 15, opravdu silná konkurence a ausíci šli opět do užšího. Ještě předvedení v pohybu, up and down, kolečko, statika a už si to Simča s flekáčema štrádovala na bednu. Krásné třetí místo do ČR. Ještě jsme chtěly přidat BISe celé výstavy, ale pro dnešek jsme měly asi vybráno. ;o)))

Torinka Dodge
Bubík a Ketka Bubík


Za opravdu CRAZY výlet a 100% pomoc při všem děkuji Simče.


Všechny naše fotky ZDE.
 

 AUSTRALSKÝ OVČÁK / AUSTRALIAN SHEPHERD 

Jméno psa Name of dog CACIB OPOLE (PL) 27.4.
přihlášeno entry 28
CLUB SHOW OPOLE (PL) 28.4.
přihlášeno entry 23
Australský ovčák
Australian Shepherd

Rozhodčí Judge
  Jaana Hartus (FIN)

Rozhodčí Judge
 
Božena Ovesná (CZ)
psi třída dorostu / male puppy class
Saussurea CANDY BOY
O: Saussurea Lord Of Darkeness
M: Thunderbay's Remember Me Saussurea
Velmi Nadějný  / Very promissing
Velmi Nadějný  / Very promissing
psi třída mladých / male young class
FUKS FANTASY Dzika Natura
O: Preeminent Line Colcrado Springs
M: Coca Butterfly Gorzowska Panorama
Výborný 1, Zw. Ml. / Exellent 1, CAJC
 X X X X X
JAZZ JAMBOREE Velvet
O: Silver Dream Aussie'S Supersonic
M: Ella Stracciatella Velvet
Velmi dobrý 2 / Very Good 2
Výborný 4 / Exellent 4
Showfarm POLISH SHOWMAN
O: Heartside French Connection
M: Tanmark's Dreams Come True
Velmi dobrý 3 / Very Good 3
 Výborný 2 / Exellent 2
QUINCY BUNNY Puella Fera
O: A Expert New Acro
M: Honey Hanny Puella Fera
Dobrý 4 / Good 4
Výborný 1, Zw. Ml.,Klubový Vítěz mladých, BOJ, BIS Junior / Exellent 1, CAJC, junior Club Winner, Junior BOB, BIS Junior
Saussurea NO BOUNDARIES TAKE IT TO THE MAX
O: God's Great Banana Skin
M: Easy Keep An Eye On Me
 X X X X X  Výborný 3 / Exellent 3
psi mezitřída / male intermedial class
BAJDEWIND Baritus
O: Elbrus Gorzowska Panorama
M: Demigoddness Beauty Of Crystal Lake
X X X X X Výborný 1, CWC / Exellent 1, CAC
psi třída otevřená / male open class
BOMBASTIC Amazonka
O: A- Salto Mortale Amazonka
M: Silver Dream Aussie's Arizona
X X X X X   Výborná 1, CWC, Klubový Vítěz, BOB / Exellent 1, CAC, Club Winner, BOB
Sunnyrain HIGH IN THE SKY
O: Briarbrooks All Righs Reserved
M: Sunnyrain Winter Solstice
Výborný 1, CAC, CACIB
Exellent 1, CAC, CACIB
Výborný 4 / Exellent  4
Leading Angel's Mr. D's Diamond
O: Thornapple Aftershock
M: Thornapple Queen Of Diamonds
Výborný 2 / Exellent 2 Výborný 2 / Exellent 2
AUSSIE BORYSS Paracortus
O: Thornapple American Power
M: Northland Key To My Heart
Velmi dobrý 3 / Very Good 3  X X X X X 
Preminent line KENTUCKY
O: Thornapple Anakin Skywalker
M: Silver Dream Aussie's Azure
 Velmi dobrý 4 / Very Good 4 Výborný 3 / Exellent 3
Lintanorie LAPIS LAZULI
O: Roanoaks Plain Courage
M: Mariad Y'all Right Smart
  X X X X X    X X X X X 
   
LUCKY CHARM Altura
O: Silver Dream Aussie's Land Rover
M: Pogaduszka Duch Wrzowisk
 X X X X X  X X X X X
   
psi třída šampionů / male champion class
Leading Angels ESTEEMED THORNAPPLE
O: Thornapple Single Barrel
M: Thornapple Up The Ante
Výborný 1, CWC, res. CACIB / Exellent 1, CAC, res. CACIB
Výborný 1, CWC / Exellent 1, CAC
INDIGO BLUE Altura
O: Silver Dream Aussie's Land Rover
M: Pogaduszka Duch Wrzowisk
Výborný 2 / Exellent 2
X X X X X
feny třída štěňat / female baby class
CZEKOLADA SFORA z Krasnego Boru
O: Elbrus Gorzowska Panorama
M: Piper Sfora Z Krasnego Boru
X X X X X Velmi Nadějná 1 /  Very promissing 1
feny třída dorostu female puppy class
GLIMMER OF HOPE Carcassonne Tolugo
O: Northbay's Rock On Summit
M: Caprice Sweet Dark of Crystal Lake
Velmi Nadějná 1, Nejlepší z dorostu  /  Very promissing 1, BEST PUPPY
Velmi Nadějná 1, Nejlepší z dorostu, BIS DOROST  /  Very promissing 1, BEST Puppy, BIS Puppy
DAISY Valkar
O: C Hangin'5 Fast Track Of UC STDds
M: Auxarcs Fair Winds
 Nadějná 2  / Promissing 2

   
feny třída mladých female young class
ETERNITY Carcassonne Tolugo
O: Silver Dream Aussie's Ultimate Chance
M: Carcassonne Casey des Chemins Cathares

Výborná 1, Zw. Ml., Nejlepší mladý, BOB, BIG IVExellent 1, CAJC, Junior BOB, BOB, BOG IV

Výborná 3 / Exellent 3
Breezy - Thorn Valley DARK ANGEL
O: Thornapple Afterschock
M: Thornapple Diamants At Tiffany's
Výborná 2 / Exellent 2
Výborná  / Exellent
ASHERA Elvikam
O: Collinswood House Rules
M: Some King Of Dreams Impressive
Výborná 3 / Exellent 3 Výborná 1, Zw. Ml., Klubový Vítěz mladých / Exellent 1, CAJC, Junior Club winner
KELIŠOVÁ Svěží Vítr
O: Caribic Blue Pirate Svěží Vítr
M: Heavenly Pheobe Puella Fera
Velmi dobrá 4 / Very Good 4  Výborná 4 / Exellent 4
KISS OF THE ANGEL Donariada
O: Silver Dream Aussie's Supersonic
M: Esmeralda Gorzowska Panorama
Dobrá / Good    X X X X X
NUTELLA NOA Altura
O: Gemmell Unexpected At Saussurea
M: Issy Wissy Altura
X X X X X Výborná  / Exellent
DANCE ALL NIGHT Baritus
O: McMatt's Blue Graffiti
M: Saussurea Sixty Sense
X X X X X Výborná 2 / Exellent 2
Showfarm POLISH FLOWER
O: Heartside French Connection
M: Tanmark's Dreams Come True
X X X X X X X X X X
   
feny mezitřída / female intermedial class
LADY IN RED Gorzowska Panorama
O: Skeldale More Control
M: Talisman Zanzara
Výborná 1, CWC / Exellent 1, CAC
X X X X X
feny třída otevřená / female open class
LADY MILLION Altura
O: Silver Dream Aussie'S Land Rover
M: Pogaduska Duch Wrzowisk
Výborná 1, CWC / Exellent 1, CAC
X X X X X
CATCH MY HEART Carcassonne Tolugo
O: Colorado Red Cowboy of Crystal Lake
M: Carcassonne Casey des Chemins Cathares
Výborná 2 / Exellent 2 Výborná 1, CWC / Exellent 1, CAC
BIELLA Welkope
O: Preeminent Line Colorado Springs
M: Hera Von Hexenhaus
Výborná 3 / Exellent 3  X X X X X
feny třída šampionů / female champion class
Illuminner SKYLINE DRIVE
O: Thornapple Aftershock
M: Rosemere Twinklefly
Výborná 1, CWC, CACIB / Exellent 1, CAC, CACIB Výborná 1, CWC, Klubový Vítěz / Exellent 1, CAC,  Club Winner
Tanmark's DREAMS COME TRUE
O: Sunnyrain Flyup Aussiedream
M: Shoreland Black Diamond
Výborná 2, res. CACIB / Exellent 2, res. CACIB X X X X X
DALI'S BABY Carcassonne Tolugo
O: God's Great Banana Skin
M: Caprice Sweet Dark of Crystal Lake
X X X X X X X X X X
   

 Foto Carcassonne Tolugo a Iga Jedras.