Carcassone Tolugo

CACIB Katowice PL 2018

CACIB Katowice (PL) 11.2.2018
Rozhodčí: Nikolaos Karagiannis (GR)


BEST OF BREED - Thornapple HANGIN IN THE TREME, BEST OF OPOSSITE and BEST JUNIOR - Empyrean N CopperRidge's Diamond Precision, BEST JUNIOR MALE - DROWSEEVENING Majlia

Výsledky:
Triplemoon HOT APPLE CIDER "Cider" - otevřená - V1, CWC, res. CACIB
Silver Dream Aussie's OH MY BABY "Maybe" - otevřená - VD2
Odchovy:
READY STEADY GO CT "Ready" - metitřída - Výborný 2, maj. Pavlína Müllerová
USE THE SECRET STORY CT "Eli" - mladých - Výborná 3, maj. Andra Hajtrová

Handling:
AUO - DROWSE EVENING Majlia - mladých - V1, CAJC /3/
BOC - XI XI Dajavera - otevřená - Výborná 2 /9/


Víkend strávený v Katowicích, v sobotu s lagotkou Pandičkou ( majitel Simona Šusterová) a naší bostonkou ZOE na kukačku, v neděli už s našimi ausíky a svěřenou borderečkou na "ostro". Jelikož se nám se Simčou v sobotu nechtělo koupat, tak jsme se na to vyprdly a celé nedělní dopoledne než šli auo do kruhu jsme měly co dělat. :-D Ale nevadí, stihly jsme to akorát a do kruhu jsme už nastupovali se šampónky šampiónky. :-)
První n a řadě byla border kolie, v celkové konkurenci 9, jedna fena nenastoupila, takže nás tam stálo 8. Posuzovalo se důkladně, prosahat, statika, výraz, pohyb a další. My byli s Nex poslední. Když nás posuzoval, pomocník už rozdávala někomu složky a předpokládám, že ti odcházeli s VD. Zůstali jsme 4, všechno moc hezké chlupaté feny. Dvě si dal pan rozhodčí na stranu a nás s ještě jednou fenkou poslal do pohybu. Černá nádherná fena, typická výsrtavačka, Nexí spíš hubený pracáček. Naprosto zaslouženě první místo černá fenka, naše bylo V2, skělý úspěch v takové konkurenci !

Ausíky jsem stihla. Jako první nastupuji do mladých s Rokem, synem Kaie ( táta našeho T vrhu ). V konkurenci má další 2, z toho jeden import Rusko. Oba poráží a pod mojim handlingem si odnáší během měsíce už 2 CAJC z Polska. V mezitřídě vede Simča Readyho, moc jim to spolu sluší, mají dva konkurenty. Jednoho psa si rozhodčí hned zaškatulkuje na poslední místo a vybírá mezi Readym a psem z americké chs Thornapple, krásně vystavovaný, nagroomovaný pes. Pan rozhodčí si vybírá dlouho, nemůže se rozhodnout, ale nakonec vítězí konkurent. Cider je v otevřené sám, dělá mi radost, moc hezky spolupracuje s dobrou náladou jak je u něj zvykem, CWC je jeho. Může se zdát, že zadarmo, ale podle kompletních výledků, se můžete podívat, že pan rozhodčí neměl problém titul nezadat, anebo ohodnotit psa známkou dostatečná.

DROWSE EVENING Majlia "Roko" Ready Steady GO CT "Ready" USE THE SECRET STORY CT "Eli" Elizabeth


V mladých ze sedmi přihlášených fen nastoupili jen 4, jedna si odnesla z kruhu VD, 3 zůstali výborné, 3 místo pro naší Elinku ( Mexiko x Maybe). V mezitříde padla Výborná jen jedna. Stejně jako v otevřené, jediná výborná, jediný a poslední titul pro feny, naše Maybe VD2, zaní dvě dobré a jedna dostatečná. O CACIBA si nechal feny pan rozhodčí postavit a nakonec rozhodnul, že nominaci na Cruft's a čekatelství na mezinárodního šampióna sinezaslouží ani jenda . . . .

Opět velké děkuji Simče za prima víkend, já si ho užila moc. Díky i za to, že jsme ty psi nekoupali :-D

Všechny fotky ZDE. Děkujeme za ně Jance Klinovske.

Video z kruhu s posuzování AUO  na YOUTUBE
Komplení výsledky, kde pan rozhodčí využil opravdu celou možnou škálu známek a ve fenách nezadal CACIB.