Carcassone Tolugo

CACIB Kielce (PL) 8.11.2014

CACIB Kielce (PL) 8.11.2014
Rozhodčí: Jasna Matejcic (HR)

 

Výsledky:
Just What I Needed Carcassonne Tolugo "Mexiko" - V1, CAJC
Cayuga Fire Of Life Fallcat "Kiwi" - V1, CAJC, Junior BOB, BOB - dokončen polský junior šampion
Silver Dream Aussie's Oh My Baby - VN2

II. Nejleší Chovatelská Skupina

Odchovy:
A Neverending Story Carcassonne Tolugo "Story" - V1, CWC
Hollywood Carcassonne Tolugo " Holly" - V2
Chelly Bombastic Carcassonne Tolugo "Chelly" - V1, CWC, CACIB

Přijely jsme, viděly jsme, vyhráli jsme. :)))) Naprosto dokonalé ukončení letošní výstavní sezóny ! Lepší výsledky by jsme si vymyslet nemohly.
Kielce,  pro mě jedna z nejlépe organizovaných výstav, jak co se prostorných kruhů s koberci týče, tak spousty místa kolem kruhů pro vystavovatele, ale také pro návštěvníky, parkování přímo u hal, kde Vás podle čísla kruhu u vjezdu navedli organizároři, venčit bylo kde na relativně, vzhledek k dešti, čistém místě. Závěrečný kruh nádherný, fanfáry hrály, prostě výstava, tak, jak si jí představuji.
Já hlásila hlavně kvůli Kiwi, chybí jí jedno čekatelství z mezinárodní výstavy pro dokončení junior šampiona, ale když už přece jedeme takovou dálku, tak jel s náma i Mexiko a naše nová malá posila týmu Maybe. Simča hlásila Bubíka, aby spolu zkusili dokonči interšampiona a naše společné "dítě" Chelly, kde jsme si přály CWC, aby si Chellynka šampiona Polska odstartovala, a ještě s námi jeli kluci přátel, Storynek a Hollywood.
Rekordní počet přihlášených aussíku na polské výstavě sliboval, že bude na co koukat a my jsme se Simčou věděly, že nic nebude zadarmo !
Zahraniční rozhodčí slibovala nestranné posouzení a celkově jsem byla moc zvědavá co preferuje a jakým typům aussin dává přednost. Hned ve třídě štěňat, kde nastoupili dva červení kluci bylo jasné, že škála známek při posuzování nebude úplně jednotná. Ve třídě dorostu, ač byl vystaven pouze jeden "kousek", byla zadána známka pouze nadějná.
Potom už nastupovali mladí psi, já s Mexikem měli premiéru jak v hale, tak se chlapeček ukázal poprvé ve třídě mladých, kde ve svých čerstvých 9-ti měsících byl nejmladším. Oba kluci byli o půl roku starší, což mnohdy udělá hodně na celkovém dojmu psa. Paní rozhodčí posuzovala precizně, spolu s hospitantkou, chovatelkou auo v PL se radily a na psech právě ukazovaly vady. Mexík byl opravdu vzorný, v pohybu, krásně stál, dokonce i stražil, což v tréninku doma spíš nedělá, spíš se tváří, proč ho zase takovou nudou otravuju, takže jsem z něj měla opravdu radost. A když jsme s Mexikem vyšli z kruhu jako vítězové, nemohla jsem na něj být pyšnější. Na soupisce jsem se dozvěděla, že oba psi, kteří se posuzovali s námi mají VD. Hmm, tak na tohle moc nejsme my vystavovatelé zvyklí, takže výborných bude opravdu poskromnu.
To už ale vcházela do kruhu Simonka s Hollym, kde v konkurenci 4 psů bylo V2 jejich ! Super za výbornou !!! Po mezitřídě jsem nastupovala já ze Storynkem a ten měl svůj den, protože se předváděl, jako panenka, paní rozhodčí se ze třídy líbil nejvíce a to ocenila titulem CWC, zbylí psi za Storym VD. Vycházím šťastná s tím, že dnes se nám opravdu daří, a to už do boje ve třídě šampiónů nastupuje Simča a Bubík. Čtyři nastoupení šampioni, všichni krásně předvedení, můj favorit byl jasný. Moc jsem to Simče přála a když po posouzení posunula Bubana na první místo, poprosila je o kolečko a po kolečku jde a natahuje ruku k Simči . . . Hurááá !

Just What I Needed CT "Mexiko" - 9 months old, first time in junior class, first CAJC ;-)
Hollywood CT "Holly" - Ex.2 A Neverending Story CT "Story"-  CWC kluci o CACIB

Psi o CACIB, boj mezi psem z Francie, našim odchovancem Storym a Bubanem. Bubík je v kondici, momentálně v této konkurenci nejlepší, pro mě jasný favorit. Myslí si to i paní rozhodčí, proto uděluje posledního potřebného CACIBa, který mu chyběl k dokončení C.I.B. právě Bubíčkovi !!! Gratuluji ještě jednou ! Jeden pes ve veteránech odnáši VD a mohou nastoupit feňulky.


Nejobsazenější třída byla feny třída štěňat, ze sedmi přihlášených nasoupilo k posouzení 6. My s Maybe jsme šli na posouzení jako poslední, tak jsme měly dost času na malý tréning a zábavu v kruhu. Paní rozhodčí má posouzeno a jde se běhat o pořadí, vzhledem k tomu, že VN byla zadáná pouze 2x, tak jsme s Maybe měly rozstřel s nádhernou fenkou z Rumunska. Pohyb, statika, opět pohyb a paní rozhodčí na první místo vybrala naší krásnou konkurentku.  Gratulujeme !
Simonka už začala připravovat Kiwinku na vstup do kruhu, protože po 4 fenkách v dorostu jsme nastupovaly do třídy mladých. Kiwi opět jako jediná z kruhu dostává výbornou a taky poslední titul potřebný k dokončení polského Jch. Jupíí ! A to už Simča přivádí Mexika o "rozstřel" mezi mladými. Vedu si Mexe a v hlavě mám, ať to dostane ten či onen, BOJ poputuje s námi na Lučinu. :-D
Jde vidět, že se oba mlaďoši paní rozhodčí moc líbí, celkem dlouho se rozhduje, nechává nás střídavě běhat a psy stavět, potom chce ještě pohyb obou zárověň up and down a za vítězku vybírá Kiwinku !
Simča mi předává Kiwi a běží pro Cheldu, která nastupuje do mezitřídy a uzavírá tak náš dnešní kompletní arsenál. :-) Držím pěsti co to jde, s Chelly v kruhu se posuzuje krásná blackt tri fenka import ze Španělska se skvělým pedigree. Snad už se mi to opravdu zdá, protože paní rozhodčí na první místo určila právě Chelly ! Je to spíš jako sen, v takové výsledky jsme opravdu ani nedoufaly ! V otevřené všem fenám rozhodčí "nasázela" VD, a tak o CACIB zůstala jediná konkurentka, krásná red tri fena, sestra letošního Evropského vítěze.  Po pár kolech v pohybu si CACIB odnáší Chelly. :-O

Cayuga Fire Of Life Fallcat "Kiwi" - New Polish Junuor Champion and BEST OF BREED again
Chelly Bombastic CT "Chelly" - CWC, CACIB

Opravdu se cítím spíš jako ve snu než a výstavě. Ale musím se probrat zpátky do reality a už sháním třetího handlera, protože 3 vítězové, kteří jdou bojovat o titul v plemeni nejvyšší jsou naši. Za pomoc při vedení Chelly moc děkuji Katce Firlové.
Takže tedy nastupuje Bubík, Kiwi a Chelly. Paní rozhodčí opět prohmatává psy, aby si doladila představu, znova studuje výrazy psů a chce je opět i v pohybu. BOBa zadává té nejmenší, nejmladší moji KIWI !!!! Gratulace, velké poděkování paní rozhodčí i hospitantce a radost. Ne jen, že se nám povedlo vše co bý náš cíl, my ho ještě kapku předčily a výčet?
Buban - dokončil C.I.B., Chelly si rozjela Ch. PL, Kiwinka ve velkém stylu dodělala juniora ( vždy i s BOBem) a Mexiko si Jch rozjel, Storymu chybí na dokončen už jen poslední vítězství, z toho obě zatím dostal ma mezinárodních výstavách ! Jupííí!

V závěrečných soutěžích nastupovala v párech Simča s Bubanem a Chelly,  chlupáčům to spolu moc slušeno, ale pan rozhodčí měl jiné favoriy. Hned po párech jsme ještě nastoupily do chovatelských skupin. Simča vedla merlaté, Chelldu a Storyho a já měla kluky černé, Hollyho a Mexika. Protože jsme měly "barevnou" chovku nemyslely jsme si, že dosáhneme víš než na 4. místo, ale panu rozhodčímu se hafani nejspíše líbili a tak krásné druhé místo patřilo nám. ;-)

Za fotky z kruhu moc děkuji Dominice a Adamovi Antonik. Děkujeme.

Takže v Polsku jste nás napsoledy rozhodně neviděly ! Viď Simi? ;))))

 

REPORT - kompletní výsledky
Rozhodčí / judge : Jasna Matejcic (HR), přihlášeno rekordních !!! / entry  42 AUO

psi - třída štěňat / male - minor puppy class

ROB ROY Elvikam
O: Morwith Impact
M: Ashera Elvikam

Velmi nadějný 1, Nejlepší štěně / Very promissing 1, Baby BOB

ZEN Sfora z Krasnego Boru
O: Lucky Charm Altura
M: Piper Sfora z Krasnego Boru

Nadějný 2 / Promissing 2
psi - třída dorostu / male - puppy class
GATHER SPEED Moto Pies
O: Thornapple Hangin In The Treme
M: Bryka Moto Pies
Nadějný / Promissing
psi -  třída mladých / male - young class
JUST WHAT I NEEDED Carcassonne Tolugo
O: RisingStar's Heaven Sent RN
M: Caprice Sweet Dark Of Crystal Lake
Výborný 1, Zw. Ml. / Exellent 1, CAJC

Saussurea MOST HAPPY FELLA
O: Gemmell Unexpected At Saussurea
M: Sunnyrain The Star At Saussurea

Velmi dobrý 2 / Very good 2

ARES Axemia
O: Moon Rise Break The Ice
M: Avia Welkope

Velmi dobrý 3 / Very goog 3
psi -  mezitřída / male - intermedial class
I' EWBOR Du Glacier Des Pandas
O: Melodys Chairman Of The Board
M: Fairy Of Snow Du Glacier Des Pandas
Výborný 1, CWC, res. CACIB / Exellent 1, CWC, res. CACIB

HOLLYWOOD Carcassonne Tolugo
O: Silver Dream Aussie's Ultimate Chance
M: Because Of You Carcassonne Tolugo

Výborný 2 / Exellent 2

ANAKIN SKYWALKER Axemia
O: Moon Rise Break The Ice
M: Avia welkope

Výborný 3 / Exellent 3
AMIR Rózany Gaj
O: Seldale More Control
M: Brawura Moto Pies
Velmi dobrý 4 / Very good 4
psi - třída otevřená / male - open class
A NEVERENDING STORY Carcassonne Tolugo
O: Skeldale More Control
M: Carcassonne Casey des Chemins Cathares
Výborný 1, CWC / Exellent 1, CWC
IN MY DREAMS Donariada
O: Shaking All Over Thornapple
M: Hermina von hexenhaus
Velmi dobrý 2 / Very good 2
Premminent Line CASPER THE GHOST
O: Legends Smok'n Brasados Nitani
M: Silver Dream Aussie's Azure
Velmi dobrý 3 / Very good 3
psi - třída šampiónů / male - champion class
BOMABASTIC Amazonka
O: A-Salto Mortala Amazonka
M: Silver Dream Aussie's Arizona
Výborný 1, CWC, CACIB a nový Interšampión / Exellent 1, CWC, CACIB and NEW C.I.B. Champion
Aussie Pride FLY ME TO THE MOON
O: Heatherhill Dazzle One or Another
M: Snowbelt Flurry in a Hurry
Výborný 2 / Exellent 2

INDIGO BLUE Altura
O: Silver dream Aussie's Land Rover
M: Pogaduszka Duch Wrzosowisk

Výborný 3 / Exellent 3
JAZZ JAMBOREE Velvet
O: Silver Dream Aussie's Supersonic
M: Ella Stracciatella Velvet
Velmi dobrý 4 / Very good 4
psi - třída veteránů / male - veteran class
CZARIK Ew-Bor
O: Goldstar Cauzn'a Ruckus
M: Shoreland's Expensive Hobby
Velmi dobrý 4 / Very good 4
feny -  třída štěňat / female - minor puppy class
AussiePride KEEP ON WALKING
O: Bayshore Copy Cat at Stonehaven
M: Heatherhill Volcano
Velmi nadějná 1 / Very promissing 1
Silver Dream Aussie's OH MY BABY
O: Harmonny Hill's Five Letter Word
M: Silver Dream Aussie's Lara Croft
Velmi nadějná 2 / Very promissing 2
ERTA ALE Na Tropie Szczescia
O: Elbrus Gorzowska Panorama
M: Etna Welkope
Nadějná 3 / Promissing 3
EL MISTI Na Tropie Szczescia
O: Elbrus Gorzowska Panorama
M: Etna Welkope
Nadějná 4 / Promissing 4
EMI KUSSI Na Tropie Szczescia
O: Elbrus Gorzowska Panorama
M: Etna Welkope
Nadějná / promissing

MOCCA Diamond Ranch
O: Skeldale More Control
M: Energy Gorzowska Panorama

Nadějná / promissing
ROYAL CUTIE Elvikam
O: Morwith Impact
M: Ashera Elvikam
nedostavila se
feny - třída dorostu / female - puppy class
Preeminent Line THROUGH THE SKAYLIGHT
O: Preeminent Line Colorado Sprong
M: Legacy's Sassy and Classy
Velmi nadějná 1, Nejlepší dorost / Very promossing 1, Puppy BOB

APHRODITE Sunrise Aussie
O: AussiePride Fly Me To The Moon
M: Mercedes Gorzowska Panorama

Velmi nadějná 2 / Very promissing 2
GLITTER SKY Moto Pies
O: Thornapple Hangin In The Treme
M: Bryka Moto Pies
Nadějná 3 / Promissing 3
Saussurea WHYALLA
O: Stonehaven Bayshore Whistle While U Work At Diallyne
M: Thunderbay's Remember Me Saussurea
Nadějná 4 / Promissing 4
feny - třída mladých / female - young class
CAYUGA FIRE OF LIFE Fallcat
O: Fabulous Fiston Des Dolmens D'An Arvor
M: Prosto Chudo U Are My Acro
Výborná 1, Zw. Ml., Nejlepší mladý, BOB a nový Junior šampion Polska / Exellent 1, CAJC, BOJ, BOB and NEW Poland Junior Champion
THIEF OF HEARTS Moto Pies
O: Wind Spirit Nobody Does it Better
M: Thornapple All That Glitters
Velmi dobrá 2 / Very good 2
ALPHA Axemia
O: Moon Rise Break The Ice
M: Avia welkope
Velmi dobrá 3 / Very good 3
feny - mezitřída / female - intermedial class
CHELLY BOMBASTIC Carcassonne Tolugo
O: Bombastic Amazonka
M: Double Trouble Carcassonne Tolugo
Výborná 1, CWC, CACIB / Exellent 1, CWC, CACIB

Del Cau Fosca F-DARK PETAL
O: Copperrifge's Fire N Bayouland
M: Bayouland'S Fleur de Lea

Výborná 2 / Exellent 2
ARIA Axemia
O: Moon Rise Break The Ice
M: Avia Welkope
Velmi dobrá 3 / Very good 3
CZEKOLADA Sfora Z Krasnego Boru
O: Elbrus Gorzowska Panorama
M: Piper Sfora Z Krasnego Boru
Velmi dobrá 4 / Very good 4
GAGA Reksor
O: Ancelotti Gitaron
M: Irish Whisky Altura
Velmi dobrá / Very good
feny - třída otevřená / female - open class
Saussurea CANDY GIRL
O: Saussurea Lord Of Darkness
M: Thunderbays Remeber Me Saussurea
Velmi dobrá 1 / Very good 1
BEZA Motopies
O: Thornapple Aftershock
M: Sakuro Ulala
Velmi dobrá 2 / Very good 2

NESCA NERISSA Altura
O: Gemmell Unexpected At Sausurea
M: Issy Wissy Altura

Velmi dobrá 3 / Very good 3
DONATIENNE Baritus
O: McMatt's Blue Graffiti
M: Saussurea Sixth Sense
nedostavila se
feny - třída šampiónů / female - champion class
BIEGNACA PO FALACH Baritus
O: Elbrus Gorzowska Panorama
M: Demigodmes Beauty of Crystal Lake
Výborná 1, CWC, res. CACIB / Exelelnt 1, CWC, res. CACIB