Carcassone Tolugo

Dovolená Větřkovice 26.7. - 2.8.2009

Již třetí ročník užívání si s pejsky na dovolené ve Větřkovicích je za námi - nebudu psát jak bylo skvěle, jak moc jsme si to všichni užili a jak šíleně náročný po fyzické i psychické stránce tento tábor byl :o)

 

Stejně jako loni jsme bezkonkurenčně vyhrály soutěž o nejvyšší počet hafanů na jednu chatku - ve složení já a moji psové - Achilles, Lucky, Karča, Keska + mimánka Story (A neverending Story) a Bandita (Axel Moon), naše nej kámoška Míša se svými labíky Enidrosem, Orsim a jedním ovčounem Tangem, naše webmásterka Simča s německými ovčáky Izolepkou a Gigolem a do čtveřice Alča, její syn Matěj a jejich NO Hathor a buldočka Almička. Jelikož jsem sebou měla ještě dvě naše štěňátka, měla jsem o zábavu postaráno a nudit jsem se nestíhala, ač jsem si to někdy moc přála :o)))

Keska měla tábor vyloženě stále ještě jako mateřskou dovolenou, do ničeho se nehrnula, ale prochajdy, koupání a ovečky si samozřejmě ujít nenechala. :o)

Na pasení oveček jsme se ve čtvrtek vydali do nedalekých Hustopečí nad Bečvou. Karinka i Kesynka viděly ovce poprvé, tak jsem byla zvědavá co na ně budou říkat, Karča se snažila udělat pro paničku co jí na očích vidí, ale bylo znát, že tohle zrovna není její šálek čaje, ale Kesyna překvapila. Ukázala, že vlohy pro pasení jí opravdu nechybí, moc se jít o líbilo a o ovce měla opravdový zájem. I pro mě to byla zcela nová a velmi zajímavá zkušenost a musím říct, že u oveček Kesyna rozhodně nebyla naposledy.

Náš Lucky si našel svoji zábavu a místo televize pozoroval dvě místní koťátka. :o)

Ve volných chvílích jsem trošičku trénovala poslušnosti a agility, protože na konci tábora se opět konaly závody podle ZZO a v agility. Naše chatka si v závodech vedla více než skvěle z 16ti nastoupených psovodů jsem s Achillem vybojovala naše společné první PRVNÍ místo :o). Míša s "blonďákem" Enidrosem nám byli v patách a druhá příčka byla jejich, třetí Simča s Izolepou a čtvrté místo patřilo opět Míše a labíkovi, tentokrát Orsíkovi.

 

Do agi závodu jsem za naší chatku nastupovala jen já, ale za to se třemi psy - Achilles 2. místo v Large, Karča 4. místo a Lucky 2. místo v kategorii Small.
 

Stejně jako loni i letos se konala "táborová international dogshow" - neboli Větřkovice cup výstava. Karinka se stala nejkrásnější fenou, Achilles 2. nejkrásnějším psem a Keska jako 3. nejkrásnější fena Větřkovic. A největší radost mi udělali miminka Story i Bandita, kteří se v kruhu chovali jako profíci :o) moc jim to šlo a letošní BIS puppy patřilo našemu Banditovi.

Konec tábora se nezadržitelně blížil a já se musela rozloučit se všemi našimi kamarády a vydat se směr domov . . . . .

Za všechny krásné fotogalerie děkuji Simči a Alči.

Další fotky najdete ve speciální Fotogalerii ZDE.

 

Fotografie