Carcassone Tolugo

Dovolená Větřkovice 27.7. - 3.8.2008

Po loňském ročníku, kdy jsme si užili super týden, bylo jasné, že ani ročník 2008 Větřkovice v podání briardů, si nemůžeme nechat ujít. A musím říct, že letos byl program ještě nabitější, takže člověk nevěděl kam dřív skočit. Ale vezmu to pěkně od začátku ...

Konečně nastala naše vytoužená neděle a my mohly naskákat do aut a vydat se směr Fulnek - Větřkovice. Paráda .... jsme na místě a jdeme si užívat první chvíle na táboře k rybníku. Prostě pohoda.

 

Na chatce jsme vegetovaly tři. Já, Míša od labíků a naše dvorní fotografka a webmasterka Simča Čtyřtlapková. :o) Škoda, že se nesoutěžilo o největší zastoupení psů na jednu chatku, to bychom s naším počtem osmi "kusů" trhly rekord. Celou dovču nám vyšlo parádní počasí, až jsem měla pocit, že je to jako z reklamy nějaké cestovní kancelář. Hlavní náplní prvních dnů byla hlavně koupačka v nedalekém rybníce. Při této příležitosti si mí ausíci rozšířili upotřebitelnost o výcvik lovecký, přesně o donášku kachny z vody a já se jen nestačila divit. Asi to odkoukali od našich retrieverských kamarádů :o)))) Akorát Kesička se svou tlamičkou měla trošičku problém to obtloustlé kačení tělo uchopit, ale nakonec to vyřešila a kačici vytáhla za nohu.
 

Jako další z vodních sportů jsme vyzkoušely záchranařinu - Enánek si ji teda vyzkoušel a my málem musely zachraňovat. Nějak si to přebral po svém a málem nám utopil spolubydlící Simču.
 

Každý den probíhaly tradiční výcviky pod vedením zkušených instruktorů - ráno poslušnosti, před obědem handling a večer obrany a agility. Program opravdu náročný a pestrý, stejně jako složení plemen. Kralovali stejně jako loni briardi, dále to byli portíci, ausíci, labroši, němečtí ovčáci, skotští teriéři, kerni, havaňáček, kavalír, york, buldoček, asiati, podhalaňský ovčák, malý knírač, westík, ridgebak ...... na takovou menší knížku o plemenech psů by to určitě stačilo :o) 

Letošní dovolená byla i v soutěživém duchu kdy se jeden den konala výstava, další poslušnosti podle ZZO, ZVV1 nebo IPO3 a den třetí byl závod v agility. Výstava byla rozdělena na briardy a ostatní plemena a já s Míšou jsme dostaly nečekaný úkol posoudit všechny briardy jako "renomovaní" a nezaujatí rozhodčí. Takto jsme se na to barevně sladily.

Po našem snažení se posoudit alespoň "trošku odborně" briardy, jsme naklusaly vystavovat my - ostatní plemena. Štěnátka vyhrál čokoládový Orsi, který si posléze odnesl i titul "BIS Puppy Větřkovice CUP" :o) tím, že zvítězil i nad pupíkem briadra. Ve fenách nastupovala Karča a Kesča. Kesička byla pátá a Karinka jak jinak než "zase" první :o)))), ale myslím, že hodně pomohl ten úplatek paní rozhodčí :o)))) A ve psech - přišly jsme, viděly jsme, vyhrály jsme! Teda skoro - první místo nám vyfoukl portugalec (pozdější BIS (ještěže tak ... při představě, že bychom musely celému táboru kupovat šampáňo ....) Ale druhé, třetí čtvrté obsadila chatka číslo 17, tudíž my - Ostravská elita, jak nás na svém webu nazvala kamarádka Ája. :o) A už jen tak ze srandy a zajímavosti jak to zvládnu jsem si přihlásila pár - Kesičku a Achilla - a další prvenství bylo naše!!

   

Další den se konaly závody v poslušnostech, kde jsme v kategorii ZZO obsadili krásné 3. místo z 16ti účastníků. Míše a Enymu uteklo druhé místo jen o odložení, jinak tam mezi všemi excelovali.

       

Den na to se konaly závody v agi a tam jsme byli také bronzoví.
       

Ve volném čase jsme jako opravdové kamarádky tak trošku Simči kazily Gigouška - jediného účatníka IPO3. To aby to neměla tak jednoduché. Já jako "pravý profesionál" jsem tu poslušnost odchodila s cigárem v ruce. :o)
       

Týden utekl jako voda, snad ještě rychleji než loni a my se museli pakovat do svých domovů. ÁÁÁCH JO! Loučíme se a zase za rok :o).


 

Fotografie