Carcassone Tolugo

DUO CACIB Brno (CZ) 4.+5.2.2017

DUO CACIB Brno (CZ) 4.+5.2.2017
Rozhodčí: SO- Marion Ten Cate (NL), NE- Jensen Hanne Laine (DK)

Stále i po dalších pár dnech, s odstupem, kdy píšu tento reportík se citím jako ve snu. Nemohu tomu uvěřit, teprve začátek února, letos máme za sebou zatím čtyři výstavy, dokonce tři z toho jsou z ČR a úspěchy přímo skvělé. Na národce v OlBrně Fly (BOC) ve třídě dorostu v konkurenci 8 dalších fen VN1, Cider poprvé v mezitřídě, čerstvých 15 měsíců v celkovém počtu 55 AUO a hned z toho byl pro něj Národní Vítěz. V polském Sosnovci zase zářila naše Jess, poprvé v šampionech hned se ziskem CWC si rozjela šampionát další země no a konečně DUO Brno, kde za naše barvy "startovalo" hned 5 Tolugáčků.

Výsledky:
Sobota 4.2.2017 - 68 přihlášených AUO

QUIET STORM Carcassonne Tolugo "Texas"(Twin x Tori) - mladých - V2 /8/
HOPEFUL Carcassonne Tolugo "Redy"(Nash x Merci) - otevřená - V1, CAC /8/
Odchovy:
SUN AFTER THE STORM Carcassonne Tolugo "Sunny" (Cardi x Merci) - dorost -  VN 4 /6/
READY STEADY GO Carcassonne Tolugo "Ready" (Mexiko x Kiwi)- dorost - N
RAVEN BLACK Carcassonne Tolugo "Sheila" (Mexiko x Kiw) - dorost - VN2 /4/

Výsledky:
Neděle 5.2.2017  - 64 přihlášených AUO

QUIET STORM Carcassonne Tolugo "Texas" (Tori x Twin) - mladých - V1, CAJC /7/, BOJ, BIG JUNIOR, res. BEST IN SHOW junior
HOPEFUL Carcassonne Tolugo "Redy"(Nash x Merci) - otevřená - V2, res. CAC /9/
Odchovy:
SUN AFTER THE STORM Carcassonne Tolugo "Sunny" (Cardi x Merci) - dorost -  VN 3 /5/
READY STEADY GO Carcassonne Tolugo "Ready" (Mexiko x Kiwi) - dorost - N4
RAVEN BLACK Carcassonne Tolugo "Sheila" (Mexiko x Kiwi) - dorost - VN2 /2/

Víkendové DUO Brno slibovalo pro plemeno australský ovčák velmi zajímavé zahraniční rozhodčí a tak jsem hned věděla, že by jsme si ho neměli nechat ujít. ;-) A nenapadlo to jen mě, protože celkový počet 68 přihlášených australáků na sobotu a 64 jedinců na neděli vypovídalo o tom, že spousta majitelů uvažovala podobně jako já.

Z našich "stájových" chlupáčů padlo rozhodnutí ukázat Redy a mladého Texase, který konečně dosáhl na třídu mladých. Na pomoc jsem sebou měla Pavlu, majitelku úžasného Readyho (jediný chlapeček po Mexikovi a Kiwi) a taky s náma jela jeho sestřička "Sheila" (Raven Black) a i když jsme byly dvě, tak jsme měli v podstatě nonstop plné ruce práce.V sobotu se nám povedlo přijet na parkoviště k hale podle plánu a okolo půl osmé už jsme byly nastěhované i se všemi nutnými věcmi u kruhu. Zkušební kolečko pro naše halou nepolíbené chlupáče muselo být, stejně jako ranní kávička, chvilkový pokec s přáteli a po dvou předvedených brášcích ve třídě štěňat nastupuji já i Pavla bojovat mezi 6 dorostenců. Ani jeden z chlapečků vyloženě "díru do světa neudělal", ale já si myslím, že oba potřebují ještě čas zrát. Chovali se naprosto ukázkově, takže za mě jako chovatele radost veliká. Za Sunnyho jsem pouze zpoza kruhu vyměnila Texase a čekala jsem až paní rozhodčí posoudí předešlých 6 mladých psů. Konkurence veliká, nejen početně, ale i kvalitativně je nač koukat. Dva psi z této třídy dokonce žeru, tak nezbylo nic jiného než jít do boje s maximálním nasazením. :) Z celkového počtu 8mi mladých psů je V2 za přímým americkým importem naprosto luxusní výsledek. Texasova premiéra dopadla výborně.

třída dorostu - psi
SUN AFTER THE STORM Carcassonne Tolugo "Sunny"- SO - VN4, NE - VN3 READY STEADY GO Carcassonne Tolugo "Ready" - SO - N, NE - N4
část třídy mladých - psi QUIET STORM Carcassonne Tolugo "Texas" - SO - V2, NE - V1, CAJC, BOJ, BIG Junior, reserve BEST IN SHOW JUNIOR

A teď byl čas sledovat paní rzhodčí při práci, protože další snažení mě čekalo až s "holkama" a to hned do třídy dorostu, kde jsme s polu s "Sheilou" Raven Black nastupovali v konkurenci třech dalších dorostenkyň. Sheilinka oproti její první výstavě moc hezky spolupracovala, bylo poznat, že s ní doma opravdu trénovali, za což moc děkuji, a ě se s holčičkou běhalo jedna báseň. VN2 a velmi krásný posudek je ze 4 krásný výsledek.
Třída mladých se obeša bez nás, v mezitřídě jsem vodila red merle holčičku AURORU Aussieland, kde z -ti účastnic jsme získali V4. Následovala opět rýchla výměnajen z poza kruhu za Redy a šlo se bojovat mezi 8 krásných dodpělých fen, kdy pouze dvě po posouzení opouštějí kruh se známkou velmi dobrá. 6 tedy zbývá v konurenci o boj na pořadí. Redy je krásná, to víme :-), ale je naprosto bez kabátku, a tak si úplně naděje než být "někde na pořadí" nedělám. Začíname běhat, Redy začíná díky abecednímu řazení na konci, paní rozhodčí vyřazuje dvě feny, posílá je z kruhu a my máme pokračovat v pohybu dál, rozhodčím mě přesouvá s Redy na druhé místo za Martina a jejich Maybe. V4 pro Carmen Stella od Halířů, . . . . běhámá dál . . . . .  V3 krásná black tri Amaible Anastazia of Aaranthville, Zůstávám já s Redy a Martin s Maybe. Znovu pohyb . . . . .  znovu statika - výraz . . . . opět pohyb . . . . opět statika - výraz . . .  a teď už přiházejí i gratulace. V2 res. CAC pro Martina a May a pro mě s Redy CAC ! WOOOOOOW ! Objede mě husí kůže a s radostí a díky tisknu ruku paní rozhodčí. O CACIB nastupujeme mezi vítězku mezitřídy Nessie s Martinou a mezi vítězku ze šampiónů Sexy a Martina. :-) Tenhe boj už odcházíme bez titulu, ali i tak odcházím naprosto spokojená.

RAVEN BLACK Carcassonne Tolugo "Sheila" - SO + NE - VN 2 HOPEFUL Carcassonne Tolugo "Redy" - SO - CAC, NE - V2, res. CAC

Neděle pro mě začala poněkud ospale a celkem mi trvalo než jsem se nahodila do toho správného rytmu, nicméně na výsledcích to znát opravdu nebylo. :-D
V neděli kluci dorostenci postoupili o příčku víš, pro Sunnyho to znamenalo VN 3 a Ready s Pavlou se dostali na pořadí, sice "jen" s nadějnou, ale v posudku bylo psáno přesně to, co si o něm myslím já, jen mu dáme ještě chviličku čas. :-) Z poza kruhu měním Sunnyho za Texase a v podstatě se snažím opět v téhle konkurenci obhájit včerejší výskedek. Jaké je mé překvapení, když paní rozhodčí rozdá pořadí na čtvtrém a třetím místě, nás s Texem posílá se včerejším vítězem do pohybu a ke mě se řítí s gratulací a slovy: "First." Koukám, chvíli nechápu, ale po chvilce mi mozek naskočí a můžu se  začít radovat. CAJC v takové konkurenci  . . . prostě super ! :-)

QUIET STORM Carcassonnne Tolugo "Texas" FIZZ Cofi Capito

Do mezitřídy dostávám do ruky na handling nečekaně Charlieho - FIZZe Cofi Capito, moc pěkného černého chlapečka, se kterým se mi povede vyběhat CAC a následně i res. CACIB ! Krásná práce.
Holčičky v dorostu nastupují dnes jen dvě, naše Sheilinka si odnáší VN2, za hezkou fenečkou, takže spokojenost a Redy dnes neměla úplně svůj den, byla na ní znát únava, ale i přes to jsem na ni viděla jak moc se mi snaží vyhovět a udělat vše co po ní chci na jedničku. Dneska si holky místa prohodily a tak May CAC a pro nahatou Redy res. CAC. Šikulka. Čekáme na třídu šampionek a následně na CACIB, který stejně jako u psů dopadl trošičku jinak než včera. Vítězové vybrání a je třeba se utkat o toho nejlepšího. :-)
V nejlepší 4 nastupuji i já a Texas a od paní rozodčí získáváme ještě také titul nejlepšího mladého v plemeni, tedy BOJ.

Wohoooo !!

Nedělní- BOB Markýz Srdcové Eso, BOS - Desire For Witchery Royal Rain, BOJ - Quiet Strom Carcassonne Tolugo, CAJC - Ibby Cofi Capito
 
Na závěrečné soutěže se nám čekat moc nechtělo, přece jen únava byla hodně znát a cesta domů daleká. A proto jsme se domluvily, že zajdeme zaspat výsledky, pomalinku pobalíme a pofičíme směr Ostrava. Vystát řadu na zápis do PP bylo opravdu jen pro silné povahy, a tak jsem v ní strávila minimálně hodinu !!!! No a než jsme začali balit, tak najednou bylo hodin, že měly začínat zvěrečné soutěže. Ok, tak když jsme ještě pořád tady, nastoupíme . . . .
Texas byl skvělej, vystavovat ho je pro mě vemi snadné a celkově si myslím, že si to spolu užíváme. Kruh nádherný, atmosféra luxusní, nastoupené zvířata krásné, k tomu hudba, nádherně vyzdobená "bedna", opravdu si myslím, že krásnější závěrečky jsem snad ještě nezažila.
Všichni junioři z I.FCI skupiny byly nastupeni a paní rozhodčí šla vybírat. Původně jsem si myslela, že udělá užší výběr, takže když vybrala mě s Texem a pomalu kráčela ke stupním vítězů, chviličku mi trvalo než jsem zpracovala, že BIG JUNIOR je náš ! Chvilička slávy pro vítěze, jsem tak zmatená, že i všechny ceny nechávám na "bojišti" a vyklízím pole . . . :D naštěstí se o mě postarali organizátoři a ceny mi přinesli. Do chvilky mi začal v jednom kuse pítat a vyzvánět mobil. Díky fb stránce se dalo dění závěrečných soutěží sledovat on-line a evidentně se dívalo spousty lidí, protože těch gratulací a přání štěstí do dalšího boje bylo mraky. Musím říct, že tohle všechno dodalo celkovému dojmu takovou sílu, že jsem od stresu nechtěla ani nastoupit dál. :D
Ale protože vím, že v tom nejsem sama a Texas mě v tom nenechá, jakmile vbíháme do kruhu tréma ze mě padá a já si užívám ten úžasný pocit.
Z 10-ti vítězů FCI skupin, bylo vybráno 5 do úžšího výběru, my mezi nimi, a mohlo se bojovat o první tři příčky. Kde ani tentokrát nezůstal Tex bez povšimnutí a nááádherný res. BIS byl náš !

Opět chci poděkovat nejen majitelům našich odchovům, za to, že nám věří a svěří mi jejich miláčky, ale také těm, kteří nejdou za tímhle vším vidět a mlčky doma pomáhají. :-* Děkuji Tome.
Za fotky moc děkuji Ince Krátké, Janě Prokešové, manželům Švecovým a Tereze Malcové. Moc díky za krásné památky.