Carcassone Tolugo

I. Národní výstava plemene AUO, BOC a BD (PL) 5.5.2019

I. Národní výstava plemen Australský ovčák, Border kolie a Bearded kolie Owińska (PL)
Rozhodčí: Britt Siegstad (DK)

Letos jsem si do plánu dala pouze maličko výstav, ale za to takové, které pro mě budou mít smysl. Takže klubové výstavy, kde posuzují chovatelé plemene pro mě smysluplné jsou a jsem ochotna kvůli nim ujet třeba 6,5 hodiny v jednu světovou stranu. ;-)

A tak se jelo . . . . Komplikace jako vždycky přišly už na začátku týdne, kdy se stalo tolik nedobrých věcí, že jsem si myslela ve středu večer, že už vše odpískám a výstavní poplatky nechám propadnout a na tuhle akci prostě nepojedu. Naštěstí mám kolem sebe opravdu spousty ochotných přátel a manžela, kteří všichni podali ruku k dílu. Moc děkuji, bez Vás by to nešlo !

No nebudu to moc prodlužovat v sobotu odpoledne jsme vyrazily na dlouho cestu k polské Poznani, na hotel, kde jsme byly ubytovány, abychom nemusely jet celou noc. Přece jen cesta přes 500km, s vozíkem i když většinu cesty po dálníci opravdu trvala 6,5, hodiny čistého času jízdy. No co, na tuhle rozhodčí, která už posuzovala i nejznámější klubovou akci pro AUO v Itálii GOLD CUP, opravdu stálo jet.

42 přihlášených australáků, kromě nás z Čech byl ještě jediný pes od jinud než z Polska a to americký import, který má doma ve Švédsku, ale momentálně je zapůjčený v PL.

Organizátoři lákali na perfektní rozhodčí a opravdu nádherné věcné ceny pro vystavovalete a myslím si, že uhodili hřebík přímo na hlavičku. Nádherná, pohodová výstava, která se nesla v klidném a rodinném duchu. Díky - moc se Vám to povedlo!

Za naše barvy bojovali: ve třídě otevřené absolutně bez chlupů Cider, který získal nádherný posudek a známku V3, Texas v šampionech si vedl mnohem lépe. Vyhrál svou třídu a odnáší si titul CWC. Za kluky to bylo vše jako nejlepšího dospělého psa v rase si odnáší pozdější BOB a BIS McMatt Graffiti KISS ME NOW, nádherný červený pes.

 
třída otevřená / open class Triplemoon HOT APPLE CIDER "Cider" - výborný 3 /  Exellent 3
třída šampionů / champion class QUIET STORM Carcassonne Tolugo "Texas" -  Výborná 1, CAC /  Exellent 1, CWC

Ve fenkách v dorostech už bojuje a boduje naše JD ( dcera Chase x Debbie), naše zatím nejmladší posila aussího výstavního týmu. Poráží svoji konkurenku importovanou z USA, poráží také svého konkurenta opačného pohlaví a odnáší si BOB dorost a také nominaci do závěrečných soutěží.

třída dorostu / puppy class BERENICA'S HAIR Carcassonne Tolugo "JD" - Velmi nadějná 1, Best of puppy, BEST IN SHOW puppy

V mladých v konkurenci 5-ti fen, jako poslední nastupuje naše Mája ( dcera Cidera x Tori ), která je tak plná energie a radosti, že předvedení v pohybu opravdu stojí za to vidět. No nevím, říkám si, tady asi za předvedení úplně moc velké šance nemáme. Když mě paní rozhodčí přesouvala z posledního místa na první a poslala nás všechny znova dokola, musím říct, že mého překvapení si musel všimnout snad každý, protože já bychn ám to teda za tohle fakt nedala. :-D  Verdikt rozhodčího V1 CAJC ! Nečekané a o to radostnější. Neustále ty naše psy kritizuju, co by mohlo být lépe a co a kde bych přidala ubrala, vylepšila, ale oni se naštěstí líbí i tak. :-)

třída mladých / young class ZINGY PEPPER Carcassonne Tolugo "Mája"

Poslední za naše české barvy bojuje Popelka ( Kai x Tori), zcela vylínalá, jak jí pojmenovala moje kamarádka a říká mi: "Kam jdeš s tím KAKTUSEM?" :-D Chudák holka, z Poplelky Kaktusem. Ale Kaktus bojoval a neztratil se V2 v šampionech a nominace do finálových soutěží o nejhezčí hlavu určitě potěšilo. Debbie (  se měla ukázat poprvé ve veteránech ), bohužel si při běhání tak ošklivě zatrhla dráp, že chodila pouze po třech nohách, takže pro tentokráte zůstala holka doma.

třída šampionů / champion class TOTAL ECLIPSE Carcassonne Tolugo "Popelka" nově  Kaktus :-)

 V závěrečných soutěžích se taky neskutečně dařilo. JD odjíždí jako BEST IN SHOW Puppy, v párech Texas + Mája také jako BEST IN SHOW a nejlepší chovatelskou stanici si také odnáší CARCASSONNE TOLUGO !
 

 Nejkrásnější Dorost BIS PUPPY
 Nejkrásnější pár

Nejkrásnější chovatelská skupina

 Luci děkuji moc za záchranu a úžasnou společnost ! Díky !