Carcassone Tolugo

Klubová výstava KCHBO Horka nad Moravou (CZ) 16.9.2017

Klubová výstava KCHBO Horka nad Moravou (CZ) 16.9.2017
Rozhodčí- Joyce Crawford-Manton (Irsko)

1. Místo NEJLEPŠÍ CHOVATELSKÁ SKUPINA
Jess + Tori + Argo + Elizabeth + Smoothie


Děkuji všem majitelům našich dětí, ale také skvělé partě, které mám tu čest být součastí ! Bez Vás by to nešlo !


Klubová výstava bez zadávání titulu KV. Loni jsem se byla jen podívat, a hned jsem litovala, že jsem neměla žádného pejska přihlášeného. Klub KCHBO vždy slibuje velmi zajímavé a odborné rozhodčí a tak bylo jasno, že letos si to opravdu už ujít nenecháme a vyrazíme s "plnou polní".

Fajn areál, prostory na venčení, jen to počasí nebylo úplně ideální, ale nám zdá se pršelo štěstí ! 47 přihlášených aussíků z toho 11 kousků bylo "našich", ať už odchovů nebo našich importů - za tohle patří obrovské díky majitelům, jsem na Vás moc hrdá - nejen na to, že krásně reprezentujete naší chovatelksou stanici, ale hlavně co vše už jste dokázali a dokazujete ! Moc děkuji a jen tak dál !
Poděkovat bych také chtěla Lidmile Macháčové, že ať jsou její láska puňtíky, přijela nafotit zmoklé aussinny, a díky ní všechny tyhle krásné fotky a vzpomínky máme - DÍKY !

Posuzování začalo a po dvou psích klucích ve třídě štěňat jsem nastupovala já a Argo (Twist and Shout). No předvedení z mé strany opravdu nebylo na jedničku, nějak jsme se s Argošem nemohli sladit, ale za to paní rozhodčí velice ocenila jeho překypující temperament a povahu. Moc hezký posudek a známka VN1 pro černého tolugáčka Argoška !

TWIST AND SHOUT Carcassonne Tolugo "Argo"- 6 měsíců

Také ve třídě mladých jsme měli želízko, syna Kiwi a Mexika, který byl na výstavě naposledy na DUO CACIB v Brně v únoru, a konečně nám vyrostl z pavoučího věku a začal se krásně tvarovat do "samčích" rozměrů. Pochvala paničce, protože s Readym se mi běhalo jedna báseň, a statiku měl taky krásně natrénovanou a paní rozhodčí ocenila naše snažení na krásnou známku V2 z pěti psů ve třídě.

READY STEADY GO Carcassonne Tolugo "Ready" - 15 měsíců

Texas v mezitřídě 5 psů v konkureci, slušný počet, moc hezká kvalia psů. Výsledná známka V3, za Texem už jen VD - takže skvělý, na to, že ještě nemá chlupy spokojenost.

QUIET STORM Carcassonne Tolugo "Texas" - 18 měsíců

A jako nejmladší ze 4 psů ve třídě otevřené se ukázal náš Cider, na posouzení šel poslední a paní rozhodčí se moc líbil. Cider z téhle třídy vyšel jako vítěz s titulem CAC a ČKŠ - čekatel klubového šampiona.

Triplemoon Hot Apple Cider "Cider" - necelé 2 roky

Z kluků to za naše bylo vše a my se netrpělivě těšíme na fenky třídu dorostu, kde mají premiéru hned dvě sestřičky z vrhu U. Naše Unique Chance "Smoothie" a Use The Secret Story "Elizabeth". Obě holčičky se paní rozhodčí moc líbili, Smoothie posudek začíná větou s nejsladším výrazem co viděla :-), obě holky byli pochváleny a obě od paní rozhodčí obdržely známku velmi nadějná, s tím, že Elizabethka musí mít trošku více výstavního tréninku a tak prvenství zadala Smooth. Holkám Adrejce a Eli to šlo napoprvé skvěle, jen možná nervozita trochu zahrála na paniččiny nervy ;-), ale pořád si myslím, že napoprvý slušný výkon !

 Unique Chance Carcassonne Tolugo "Smothie" - 6 měsíců
 
Use The Secret Story Carcassonne Tolugo "Elizabeth" - 6 měsíců

Ve třídě mladých hned dvě holky Tolugačky, každá jiná, Cindy se VD dostala na pořadí na třetí místo a Delinka byla ohodnocena jako VD bez pořadí, na obě holky jsem moc pyšná, a moc ráda, že si z toho nedělají velkou hlavu. Ono totiž Cindy i Delinky čas teprve příjde, později až dospějou . . .

 
Rock Me Baby CT "Cindy" - 15 měsíců Special Delivery Carcassonne Tolugo "Deli" - 15 měsíců

Mezitřída fen měla velmi zajímavé složení, samé holky z Cofi Capito a co nebylo od Capiťáků, tak mělo alespoň tátu Capito :-)
V otevřené už nastupovala naše zasloužilá máma dvou vrhů, ostřílená matadorka Torinka v konkurenci 4 fen. Posouzení Torinky, trošku zlobila, očividně se jí stát moc nechtělo a nějaké to kilčo navíc, s kterým bojujeme nejspíš zapříčilo, že Torinka sice dosáhlana druhou příčku, ale titul jí zadán nebyl. Nevadí, zkusíme to znovu, pro nás je to stejně hvězda. ;-)

Glimmer Of Hope Carcassonne Tolugo "Tori" - 5 let

Jess ve vítězích pochválena za vynikající kondici si "vyběhala" V2, res. CAC a ČKŠ (čekatelství na klubového šampiona) a myslím, že jí to moc slušelo. :-)

Just The Way You Are Carcassonne Tolugo "Jess" - necelé 4 roky

A jako poslední na řadu přichází naše Kessa, podle slov paní rozhodčí v top kondici, s nádhernou hlavou a dobrým stopem, výborné uši, topline, se znělým  pohybem, a posudek končí větou: Ona je výhra pro svého majitele. :-D Tak to paní rozhodčí trefila přímo do černého. ;-) Kessa se ve svých deseti letech ukázala jako dáma se svým názorem a v podstatě jí absolutně nezajímalo nic, co po ní chci, jediné co věděla, bylo že je potřeba dostat to kokino z mé ruky,  a byla ochotna pro to v podstatě cokoliv udělat, jen né to, že by stála chviličku na  jednom místě - prostě Kešina :-D A i přes to jí paní rozhodčí ocenil jako V1 a nejlepší veterán v plemeni !

Carcassonne Casey des Chemins Cathares "Kessy" - 10 let

Ještě náshledovalo vybrat nej štěně, nej dorost, nej psa, fenu a BOB a BIS barvy.  Smoothie z boje se svým stájovým kolegou ( rozuměj taky Tolugáčem) vyšla jako nejlepší dorost v plemeni. V soutěži o nejlepšího v barvě jsme urvali hned 2 místa ze 4, stejně jako na letošní klubovce KCHBO v Mladé Boleslavi, což je tedy skvělý úspěch. Takže celkově si myslím, že opravdu skvělá výstava plná skvělých lidí a krásné pozitivní atmosféry, alespoň já si z ní odnášela takový pocit.

 Výsledky:
Quiet Storm CT "Texas"- mezitřída - Výborný 3 /5/ BIS Red
Triplemoon Hot Apple Cider "Cider" - otevřená - Výborný 1, CAC /4/ + BIS Red merle
Unique Chance "Smoothie" - dorost - Velmi nadějná 1,
Nejlepší Dorost v plemeni
Glimmer Of Hope "Tori" - otevřená - V2 /5/
Just The Way You Are "Jess" -
vítězů - V2, res. CAC
Carcassonne Casey des Chemins Cathares "Kessy" - veteránů - Výborná 1, Nejlepší veterán plemene

Odchovy:
Twist and Shout "Argo"- dorost- Velmi nadějný 1, majitel: Sandra Plačková
Ready Steady Go "Ready" - mladých - Výborný 2 /5/ majitel: Pavlína Müllerová
Use The Secret Story "Elizabeth"- dorost feny - Velmi nadějná 2, majitel: Andrea Hajtrová
Rock Me Baby "Cindy"- mladých fen- Velmi dobrá 3 /6/, majitel: Veronika Zámková
Special Delivery "Deli"- mladých fen - Velmi dobrá, majitel: Lucie Štramberská

 BEST IN SHOW BARVY
  Muffin + May + Texas + Cider