Carcassone Tolugo

Klubová výstava KCHMPP (CZ) 4.10.2014

Klubová KCHMPP (CZ) 4.10.2014
Rozhodčí: Eva Hájková (CZ)

HOPEFUL Carcassonne Tolugo "Redy" - Výborná 1, CAC, KLUBOVÁ VÍTĚZKA KCHMPP 2014

 

Protože od června byla domluvena schůze sekce AUO při klubové výstavě, kde jsem chtěla být, přihlásila jsem si holky, ať takový světa kraj nejedeme "jen" schůzovat. Bylo mi jasné, že aussíků bude mraky, jelikož je tato výstava potřebná pro uchovnění. Celkový počet 57 přihlášených australských ovčáků sliboval minimálně pěknou podívanou.
A musím říct, opravdu bylo na co koukat. Pokud to mám vzít kluci versus holky, myslím, že kvalita fen byla zastoupena ve větším počtu, ale ve psech už se také našlo pár vynikajících jedinců.
Jelikož jsem vystavovala holky a začínala Kiwi ve třídě mladých,měla jsem dost času popovídat si s přáteli a v klidu koukat na posuzování a na předvedené kluky. Z pěti nástoupených fen v mladých se mi 4 líbily, takže jsem byla vyloženě napjatá jak to dopadne. Kiwi měla jako soupeřku vrhovou sestru, která se mi jako miminko líbila skoro úplně stejně jako Kiwinka ;-). Panenka, která byla opravdu předvedená na profi úrovni celou třídu vyhrála a následně z 57 aussíků získala nejprestižnější titul v plemeni a to BOB, takže krásné druhé místo a krásný posudek od rozhodčího chovatele plemene byl pro mě krásným výsledkem.
Navíc Kiwi si prvenství v plemeni odnesla hned druhý den v polském Rybníku. :-)
 

Hned po třídě mladých nastupovala Redy v mezitřídě. 12 nastoupených fen, celkem síla. Paní rozhodčí nás rozdělila na dvě půlky, ay jsme nemuseli stát v kruku půl hodiny. Po posouzení všech, do kruhu nastoupily holky v plné polní, vybrali se feny se zadanou výbprnou a začalo pomalé vyřazování od konce. Když jsme s Réďou zůstaly v poslední čtyřce bylo jasné, že jdeme na pořadí. Byla jsme maximálně spokojená už s tímto výsledkem, protože jsem Redy hlásila opravdu jen proto, že jsme neměla nahlásit koho jiného. Když po pár kolech v pohybu už zbyla jen Redy a black tri fena vedená Martinoum trošku jsme na vítezství začala pomýšlet, přece když už se z takového počtu dostala až mezi dvě nej, byly by škoda toho CACe nedostat :-D. To už paní Eva Hájková míří k nám a podává mi ruku se slovy opavdu krásná fena. Peckáá, takže CACe máme. :-))))
Zbývalo vybrat vítězku třídy otevřené a vítězů a mhlo se nastoupit o nejlepší fenu, která si odnese titul Klubová Vítězka. Statika, pohyb, opět statika a paní rozhodčí už míří k nám s gratulacemi. WOW, opravdu mám velikou radost. REdy první výstavy v ČR, ještě v takové konkurenci a je z toho Klubový Vítěz !
V ý s l e d k y
CAYUGA BLACK DOLL Fallcat - Výborná 1, CAJC, Klubový Vítěz mladých, BOJ, BOB
BISHAKHA RAGING BULL Fallcat - Výborný 1, CAC, Klubový Vítěz
HOPEFUL Carcassonne Tolugo - Výborná 1, CAC, Klubová Vítězka
CAYUGA FIRA OF LIFE Fallcat "Kiwi" - Výborná 2 v třídě mladých


  Za nádherné fotky děkuji Martinu Starci.