Carcassone Tolugo

Klubová výstava KCHMPP Mladá Boleslav (CZ) 26.9.2015

Klubová výstava KCHMPP Mladá Boleslav (CZ) 26.9.2015
Rozhodčí: Alexandra Grygarová (CZ)



BOB - Jurášek Srdcové Eso, BOS - Glimmer Of Hope Carcassonne Tolugo, BOV - Prosto Chudo Koral Fallcat, BOJ - Elixir Cofi Capito

Klubová výstava v Mladé Boleslavi úplně v plánu nebyla, ale jelikož jsme jí potřebovali ke splnění poslední podmínky Mexika chovnosti, přihlásili jsme. Aby Mexiko nejel sám, tak jsem po roční pauze od výstav přihlásila také Torinku. 67 přihlášených jedinců posuzováno rozhodčí specialistkou slibovalo zajímavou podívanou. A taky, že ano. Opravdu bylo na co koukat, jak neuvěřitelně rychle jde plemeno v ČR kvalitativně nahoru, samozřejmě a bohužel ani kvantita se jim nevyhýbá, ale díky bohu za těch několik chovatelů, kteří chovají se znalostí plemene !
Tolugáčů se tentokráte nesešlo nikterak moc, celí 4 jedinci, a na  jejich nádherné umístění jsem nesmírně pyšná. Tímto děkuji majitelům nejen za skvělou prezentaci, ale hlavně za starost o ně !

Výsledky:
Glimmer Of Hope CT "Tori" - V1, /10/ CAC, BOS
Just What I Needed CT "Mexiko" - V3 - splnil poslední podmínku k chovnosti
Odchovy:
Now Or Never CT "Ori" - VN2
Icy Snowflake CT "Ajsi" - V4 /11/

Hned jako první do třídy štěňátek byl přihlášen Ori, který ještě nedávno byl u nás doma :). Majitelka mi svěřila jeho vystavení a já byla moc ráda, že si toho uličníka můžu užívat v kruhu. Orinek byl moc šikovný a od paní rozhodčí obdržel svou už několikátou velmi nadějnou s pořadím 2.

NOW OR NEVER Carcassonne Tolugo "Ori" nearly 6 months ( Lance x Hammy )

Mexiko nastupoval do mezitřídy pro mě s jediným cílem, projít. Vím, že momentálně vypadá jako tydýt, bez chlupů, nedodělaný a momentálně není ve věku, kdy by oplíval krásou, a tak za krásný posudek a známku V3 jsem měla opravdu radost. Mexiko vystaven a já měla čas koukat na posuzování, jelikož Torinka nastupovala až do třídy otevřené do konkurence dalších 10 fen.

  JUST WHAT I NEEDED Carcassonne Tolugo "Mexiko" 20 months ( Rafe x Karin )

V mezitřídě nastupoval taky náš odchov, fenka Icy Snowflake po Teddym a Ketynce. A s paničkou si vedly úplně úžasně z 11 předvedených fen skončila na pořadí s známkou výborná, moc gratulujeme.

   ICY SNOWFLAKE Carcassonne Tolugo "Ajsi"  monts (Teddy x Kety )

Jak už jsem psala Torinku jsme hlásilia, pouze pro to, že už rok nikde nebyla a momentálně je u nás doma jediným psem, který má chlupy. Zbytek smečky si z přiházejícího podzimu nic moc nedělá a vesele líná dál. :-) A jaké bylo překvapení, když Torinka porazia svých 9 soupeřek a od paní rozhodčí obrdžela umístění nejvyšší? Abslolutně skvělé, protože to bylo opravdu abslolutně nečekané ! Jelikož Torinka mi příjde momentálně tošku a adlibitní kondici, ale i přes to Torinka dokázala prodat své přednosti. :-) A když jsme nastupovali o vítěze plemene, všichni CACové, oba CAJCové a oba veteráni, tak  to ještě nikdo z vystavovatelů netušil, jak moc nám dá paní rozhodčí zabrat. :-D běhalo se, běhalo a běhalo, a když jste si začali myslet, že už musí být konec, tak se znova běhalo, když přišel stav, ne, vzdávám to, už nemůžu tak i pak se znova běhalo. :-D A přes to všechno se mi ten závěr líbil strašně moc, jelikož, to byl napínavý boj do poslední chvíle. Tori zůstala s Juráškem ve výběru jako poslední. BOB si odnesl pes, BOS moje Tori.

GLIMMER OF HOPE Carcassonne Tolugo "Tori" 3 years old ( Jagger x Kari )

Sice jsem měla přihlášené ještě soutěž o nejlepší chovatelský pár, ale jelikož naše cesta nekončila a pokračovala 600km dál k našim slovenským sousedům, musela jsem soutěž oželet a bylo na čase vyrazit za dalším dobrodružstvím.
Děkuji za krásné posouzení Alexandře Grygarové. A za nádherné fotky Davidoff Cofi Capito a Heavenly love kennel. A děkujiza moji stejně bláznivou výstavní sparingpartnerku Simču, která tenhle maraton absolvovala se mnou.