Carcassone Tolugo

Krajská výstava Dolní Benešov (CZ) 2.9.2012

Krajská výstava Dolní Benešov (CZ) 2.9.2012
Rozhodčí: Mrowiec Waldemar (PL)

 Pohodová výstavička, kterou máme ale opravdu přímo za humny. Na kukačku a socializaci jsme sebou vzali malého Esa - EVER OR NEVER CT, byl naprosto suprovní, potrénoval si se mnou i s holkama a dokonce jsme mu konečně nafotili pár foteček ve statice. Přihlášena byla také Debí, ale ta bohužel přijela až později a tak prošvihla posuzování. No a třetí Tolugáček byla krásná Kety - CATCH MY HEART CT. Po kratší pauzičce zase holka vyráží do výru výstav a začátek se jí opravdu povedl. Získala V1, Vítěz třídy a porazila fenku šampiopnku a stala se tak i Krajskou Vítězskou. Majitelům moc gratulujeme.

     

Taky jsme se úplnou náhodou na této výstavě setkala se spolužačkou ze střední, která mi dala na předvedení do kruhu hordu masa. :) 17-ti měsíční štěňtko Boerbola, vskutku mazlíka, ale asi tak 60-kilového. :o) Azi byl moc fajn a po kratším tréningu jsme si to šli zkusit na ostro do kruhu. Konkurenta jsme porazili a tím se Azi nominoval do závěrečných soutěží, kde mě Eva poprosila, zde bych ho ještě nepředvadla.  Většinou taková plemena v závěrečkách zrovna moc šancí nemají, ale co. Počítala jsem, že se proběhnu a bez toho aniž by jsme se dostali do užšího výběru, vyklidíme pole. Ale jaké bylo překvapení, když jsme se dostali mezi nejlepších pět, myslím, že už to byl pro nás veliký úspěch. A k neuvěření bylo, když rozhodčí začal vyhlašovat umístění od čtvrtého místa nahoru a já a Azízek jsme zůstali poslední spolu s Terezou Šubrtovou a jejím krásným pšeničným teriérem, a začal boj o pvní místo. ;o) pan rozhodčí nás poslal do pohybu, ještě tam a zpátky a bylo rozhodnuto, druhý pšeničný soft teriér, první místo Boerboel !!! Byl to náderný pocit vyběhat s takovým mazlíkem Nejlepšího mladého psa celé výstavy, tedy BIS Junior ! Moc děkuji Evě za možnost zkusit si odvodit taky jinou váhovou kategorii než ausíčky.

     

Taky holky Simča s Nelčou bojovaly v junior handlingu. byly moc šikovné, každý tréning se moc zlepšují, jen jsou stále ještě někteří lepší, takže z toho plyne jediné - musí ještě trénovat, trénovat a trénovat . . . ;o)
všechny fotky z výstavy ZDE.