Carcassone Tolugo

Krajská výstava Hlučín 10.5.2008

Krajská výstava Hlučín 10.5.2008
Rozhodčí:
Otakar Vondrouš (CZ)

Caprice Sweet Dark of Crystal Lake - třída mladých - V1, Vítěz třídy mladých
Carcassonne Casey des Chemins Cathares - třída dorostu - VN1

Další akce na kterou se budu vracet, nejen kvůli překrásnému prostředí a ocenění našich pejsků, ale hlavně kvůli opravdovým kamarádům, se kterými jsem celý tento den (a některými i noc :o) ) strávila.

Počasí nám přálo od samého začátku, na výstavu jsem se rozhodla přihlásit jen holky a protože to je "jen výstava krajská", rozhodla jsem se je nekoupat, vždyť přece bylo pěkně a ony vypadaly k světu i bez složitých mycích procedúr. A holky nezklamaly a při sobotním ranním venčení mě přesvědčily o tom, že koupání by bylo opravdu, ale opravdu jen ztrátou času. No ano .... panička (já) zase měla jednou úžasný nápad pustit holky do vysokého pole, které bylo úplně komplet pokryté ranní rosou a zpět to vzít po prašné pěšině ... Komu není rady, tomu není pomoci!!! Karča i Casey nezklamaly a ukázaly mi jakou mají radost z dnešního vydařeného dne a vrátily se mi jako dvě, hodně slušně řečeno, zprasené hovádka!!! Takže než jsem se prodrala ke kruhu, kde se ausíci budou vystavovat, muselo se hodně lidí kolem mě ptát jestli jsem si nespletla akci a místo na výstavu nevyrazila třeba na soutěž o nejšpinavějšího psa ... byly bychom horkými adepty na medailové umístění!!!

Do začátku posuzování zbývalo ještě trošku času a tak jsem se snažila zachránit co se dalo. V tomto snažení mi moc pomohla Vlaďka Gurecká (za což jí nesmírně děkuji, sama bych to fakt nedala). Babušky jsme vyčesaly, zhodnotily naši práci a řekly si: "No nic víc se dělat nedá." A protože holky byly ještě mokré z brodění se osvěžující ranní rosou, šly jsme je pustit na pláž vedle přehrady, aby nám doschly. Chyba lávky, ony si chtěly proti mé vůli zaplavat a povedlo se jim to!!! Na mé zoufalé pokusy o přivolání nereagovaly a věděly proč. Vždyť bych jim tu děsnou super švandu určitě zakázala.
JO JO, chtěla jsem australáky? - ANO!!!
Nutil mi někdo toto plemeno? - NE!!!
Věděla jsem alespoň trošku, jaké to jsou třeštidla? - ANO!!!
Tak proč se vždycky tak strašně divím,když si na mě vymyslí zase nějakou koninu!!!!!!!! To fakt nevím. :o)

Do začátku vystavování zbývalo 15 minut, před námi nastupovali dva honácčtí psi, takže takových 20 minut zbývalo na připravení mých" krasavic ". Chudák Vlaďka, tentokrát bez většího vysvětlování, zase vyfasovala ručník a sušila, sušila, sušila až to všecno vysušila a světe div se, holky vypadaly tisíckrát lépe, než po prvním kole sušení. "o) Stihly jsme to tak tak a musím říct, že výsledky stály za to!

Australáků oproti loňsku značně přibylo. Oproti 2 v roce 2007, bylo posouzeno 9 AUO!!! Moje holky mně asi ty peripetie po ránu chtěly vynahradit a předvedly se opravdu fantasticky!!! Jsou to moje sluníčka!!! :o)))) Obě dostaly samé pochvaly od pana rozhodčího a já otázku "proč jsou takové vlhké??"

Byl to super prožitý den, zakončený super posezením s dobrými kamarády a stejně "postiženými" lidmi. kéž by byly všechny výstavy ve stejném duchu!!!!!!

"My paničko???? Vždyť my jsme úúúplní andílci!!!"