Carcassone Tolugo

Mezinárodní výstava Kielce (PL)

CACIB Kielce (PL) 10.11.2018
Rozhodčí: AUO + BOC Marko Ljutić (HR), BOT Mark Cocozza (GB)

Jedna z polských výstav, která se koná v  opravdu důstojném prostředí, které by i mnohé české výstavy mohly závidět. Veliké prostorné haly, kde se nikdo nemačká, dostatek prostoru na parkování přímo v areálu, dostatek zelené plochy pro venčení psů. A protože jsme potřebovali také nějaké vítězství z poslké mezinárodky a Kielce nabízeli jako rozhodčího chorvata, který sám AUO chová, nebylo o čem přemýšlet.

Původní plán, kdy jsem byla přesvědčena, že za sebe hlásím jen Texase a Popelku, padl hned jakmile jsme uviděla, že stejný rozhodčí posuzuje i border kolie a že na boston teriéry je také zajímavý zahraniční rozhodčí. :-D Takže jsem z domýcích do party přibrala BOC Fly - BASILEIA WERA Legemond a BOT ZOE - TRY IT ON MY OWN Kontekst, no a aby jim to nebylo líto, tak jsme si ještě přihlásila Maybe - Silver Dream Aussie's OH MY BABY, aby se pokusila dojet Ch. PL. S námi cestoval také Ar - ARAMIS THE CAVALIER Amaranthville, táta našeho "V" vrhu, a také Simči odchov BABY GROOT Bombastic Luliworld - Gruťka. Takže jsme nakonec měli opravdu plné ruce práce, ale co, je to letos poslední výstava, tak si jí pořádně užiju.

Cesta se Simčou a Martinkou ( majitelkou Gruta) byla pohodová a utíkala rychle, pejsci byli moc hodní, počasí přálo a výstavní štěstíčko taky.

Výsledky:
AUO
QUIET STORM Carcassonne Tolugo "Texas" - šampionů - V1, CWC, CACIB a BOS - dokončil polského šampiona
TOTAL ECLIPSE Carcassonne Tolugo "Popelka" - mezitřída - CWC, res. CACIB
Silver Dream Aussie's OH MY BABY "Maybe" - Výborná 2
BOC
BASILEIA WERA Legemond "Fly"- otevřená - Výborná 4
BOT
TRY IT ON MY OWN Kontekst "Zoe"
- Výborná 1 /6/

HANDLING - Simča Šusterová
ARAMIS THE CAVALIER Amaranthvile "Ar" - otevřená - V1, CWC - dokončil polského šampiona

Bostoni a borderky se relativně kryli, takže já odcházela se Zoe do jiného kruhu a Simča byla připravená s Fly. Zoe jsem přihlásila do třídy otevřené, ač klidně mohla ještě věkově do mezitřídy. Pan rozhodčí posuzoval precizně, hodně osahával, sám si psi na stole stavěl, na což Zoe zvyklá není, jakmile na ní někdo sáhne, bere to jako super příležitost "hodit" záda a nechat se drbat. No, 6 fen ve třídě, hezké matadorky, konkurence určitě kvalitnější než u opačného pohlaví. Na posouzení jdeme až jako poslední, Zoe s vynikající náladou spolupracuje jako profík, krásně stojí na free, běhá tak, že jí  v zatáčkách musím dobíhat, mám z ní opravdu radost. Po společném kolečku, nás rozhodčí z konce řady přesouvá na první místo a  po dalším prověření v pohybu už tak pořadí nechává a já mám radost a nechápu, že jsme všechn ty hezké feny porazily. Titul nám sice zadán nebylm proč netuším, v posudku je dokonce uvedeno - moves WOW, což mě opravdu potěšilo. Nic se nedá dělat, pokusíme se příště znova :-) i tak mám radost, protože Zoe je čím dál lepší a čím dál lépe se mi s tím maličkým pejskem spolupracuje.

TRY IT ON MY OWN Kontekst "ZOE" 

Přicházím k našemu kruhu, uvnitř už Simča s Fly, právě na posouzení, tak jdu blíž a poslouchám, velmi hezká slova o Fly, jako krásná a typická. 7 fen v konkurenci, celou dobu to vypadalo, že Fly získá prvenství, ale Flyinka byla docela lenivá a tak to předvedla i při posledním "rozestřelu" a tak jsme se museli spokojit s V4. :-)

BASILEIA WERA Legemond "FLY"

Chvilku pauza a na řadu jdou konečně ausíci. Simča s Grootem v mladých, konkurence 3 psů. Vyběhali V2, V open nastupoval Aramis CWC byl jeho a dokončil tak šampiona Polska, kterého komplet udělat s námi, máme radost- Majitel Aramise : Hanka Urbancová.
Nastupuje Texas v šampionech, kde má v konkurenci psa z USA ch Thornapple, taky hnědý trikolor, taky veden profi handlerkou, takže to bylo buď a nebo. Opět pochvala pro oba psi s tím, že upřednostnil Texase pro lepší přední úhlení a tím pádem lepší pohyb ! Wohoooo! Radost Texas si taky doděl dalšího šampiona, v pořadí už třetího. V posouzení o nejlepšího psa výstavy, tedy CACIB boduje opět Texas ! Super ! Další titul dos bírky :-)

QUIET STORM Carcassonne Tolugo "TEXAS"

Popelka nastupuje do nejobsazenější třídy, 6 na posouzení jdeme zase jako poslední, holt vyšší písmenka ve jméně se vyplatí ;-) , v užším výběru 4 zůstáváme a jde se běhat. Popelka si prvenství drží hned od začátku a zůstalo jí až do konce. V šampionech naše Maybe končí jako V2, škoda chyběl poslední CWC na dokončení šampiona PL, takže se o něj budeme muset pokusit příště. Popelka ještě nastupuje o CACIB, kde získává titul res. CACIB a stává se druhou nejkrásnější fenou. Mám radost ! I když se nám něco povedlo, něco ne ( myšleno zisk prvních míst :-D) naši pejsci se v té konkurenci neztratili a toho si moc vážím ! Děkujeme rozhodčím za krásné posudky a velmi milé chování ke každému psovi.

TOTAL ECLIPSE Carcassonne Tolugo "POPELKA"
Silver Dream Aussie's OH MY BABY "MAYBE"

VŠECHNY FOTKY ZDE