Carcassone Tolugo

Národní výstava Košice (SK)

Národní výstava Košice (SK) 13.7.2008
Rozhodčí:
Tibor Gellén (H)

Achilles Svěží vítr - třída otevřená - V1, CAC, Vítěz Slovenska
Caprice Sweet Dark of Crystal Lake - mezitřída - V1, CAC

Naše výprava slavila opět velikánské úspěchy!!! Do slovenských Košic jsme se vydaly ve složení já, Ivča a Míša. "Australské" barvy hájili mí Achill, Karča a Ivčin Casanova. Za barvy čokoládové labradoří jel Míšin Orsíček.

Cesta byla poněkud náročná, hlavně zpátky, protože nás zastihla šílená bouře a cestovala provázela nás skoro celou cestu, ale vyplatilo se a opravdu to stálo za to!!

Strávila jsem příjemný den plný legrace a zážitků mezi lidmi které mám ráda. U kruhu australáčků panovala opravdu skvělá atmosféra a to celému dni jen dodalo na dokonalosti.

Australáci se začali posuzovat ve stejnou dobu jako labradoři, takže jsme nemohli jít povzbuzovat Orsíčka při jeho výstavní premiéře. Naštěstí ti dva naši podporu nepotřebovali a s přehledem "shrábli" první místo ve třídě štěňat. U "plesnivců" (tak pojmenovala australáky má kamarádka, když poprvé uviděla Achilla) se začínalo třídou mladých psů, kde soutěžil "náš" Kasík (Casanova) a v konkurenci s nádherným psem vybojoval svůj první CAJC. Achilďa z kruhu odkráčel s tituly CAC a Vítěz Slovenské republiky a Karča také vybojovala CAC.

O BOBa si pan rozhodčí nechal nastoupit všechny vítěze tříd a posuzoval vyřazovacím stylem "ten musí jít z kola ven". Jako poslední dva adepti o nejvyšší titul v plemeni zůstali Achilles a Casanova! Po neustálém přestavování a dlouhém rozhodování z tohoto boje odešel vítězně Kasík. "Ještě jednou blahopřeji! A jasně, že i k tomu 3. BOGu! :o)" Achilka celou dobu předváděla Míša a vedla si přímo skvěle ... "Tobě pro změnu moc děkuju". Míša na výstavě předváděla teprve potřetí a zatím vždy své labíky, toto byla pro ni novinka, ale poprala se s tím výborně. Dokonce musím přiznat, že i Achill tuto změnu přivítal s nadšením. :o) "A Ivčo, neboj již brzy se dočkáš - příště táhnem na Boleslav!!!

 

Fotografie