Carcassone Tolugo

Světová výstava psů Bratislava (SK) 8. - 11.10.2009

Světová výstava psů Bratislava (SK) 8. - 11.10.2009
Rozhodčí:
Habig Christofer (D), Nekrošiene Natalija (LT)

 

Na výstavu světového formátu jsem se těšila už od loňského roku, po účasti na "Evropě", kde bylo k vidění více než 70 australáčků. "Svět" sliboval účast mnohem vyšší a 133 australských ovčáků k vidění najednou mé představy splnilo. Posuzovalo se ve dvou kruzích, třídy šampiónů, otevřené, mezitřídy psů i fen a BOB posuzoval německý rozhodčí pan Habig Christofer. Třídy dorostu, mladých a veteránů posuzovala rozhodčí Nekrošiene Natalija z Litvy.

Bylo opravdu zážitkem koukat na světovou konkurenci a pozorovat, že Češi se kvalitou australských ovčáků ani v takové konkurenci neztratili. Do ČR putoval i titul Světový vítěz feně Hearthside Happy Message!!! Gratulujeme. A to není zdaleka vše. Ve fenách bodovala také Lost Creek Diandra Tracy, která si ze třídy šampiónů odnesla V4 !!! V nejpočetnější třídě 24 mladých fen "válela" Donna Mladá Živa a odnesla si známku Výborná 4 - Donna je Achillova polosestra. CAC z mezitřídy psů putoval také do Čech, stejně jako V4, v otevřené byla zase "naše" V3, i pes šampión z Čech se dostal do užšího výběru 6-ti psů !!! Všem zúčastněným gratulujeme! Zajímavostí je také to, že Světovým vítězem se stal syn vítězného veterána a BOBa! Achillova babička Shoreland's Expensive Hobby se stala vítězkou třídy veteránek !

Atmosféra světovky má opravdu něco do sebe, když nastoupila třída psů veteránů měla jsem na krajíčku, pro mě byla, nevím proč tato třída "srdeční záležitostí", 3 ze 4 "dědečků" byli pro mě naprosto fantastičtí, nádhera se jenom koukat- však také vítěz této třídy si odnesl prvenství v plemeni nejvyšší BOB. A když se běhalo o BOB, už jsem tu slzičku neudržela ... :o)


 

 

odkaz na fotky umístěných psů na WDS > > >

odkaz na všechny fotky co jsme nafotily > > >

Fotografie