Carcassone Tolugo

Velmi těžké rozhodnutí

Megie, celým jménem ETERNITY Carcassonne Tolugo. Nádherná a pro mě velmi úžasná feňulka, srdeční záležitost od narození. Holčička, která byla vybrána švédskou chovatelkou jako její nová posila týmu. Osud tomu chtěl a Megan zůstala u nás, ten nejlepší domoc našla u spolumajitelky Simonky Šusterové, která se jí věnuje na 100% po všech stránkách . . . .

 Jelikož se mě na tuhle konkrétní věc dost lidí ptá a ještě více se jí snaží vyzkoumat obloukem rozhodla jsem se, že Vám ( těm , které to zajímá ) to napíšu sem, aby nemusely vznikat různé dohady a domněky. Megan prošla bonitací a má povolen pro své kvality jeden vrh, s tím, že když se prokáže, že svou "vadu" na své děti nepřenáší, bude jí chov dále poloven bez omezení. Pro ty kdo netuší, Megan jako štěně měla krásný pravidelná nůžkový zkus, který se postupem času měnil, na kleště, mírný předkus a zase zpět na kleště atd atd, až jí v tlamičce zůstal zkus zkřížený, každé dva zuby má semknuté jinak, tedy dva v nůžkách, dva v kleštích a dva už jsou v mírném předkusu. Na bonitaci jsem jí brala hlavně proto, že mě zajímalo, co mi o tom povědí znalejší a moc mě zajímalo, co si o tomhle myslí z hlediska chovu. Přesvědčila jsme se o tom, že názory na jednu věc se velice různí, od striktního do chovu tohle ne, po : u našeho plemene by se tohle vůbec neřešilo. Mluvila jsme se spousty renomovanými chovateli a také mnoho rozhodčími, dokonce nám bylo nabídnuto, že Megí koupí.
Bonitace dopadla tak jak dopadla, ale já stejně nevěděla, jestli Megan bude použita v chovu nebo ne. Nakonec se objevila ještě jedna skutečnost, díky které jsme se se Simonou Šusterovou rozhodly, že Megan mít štěňátka nikdy nebude. Bohužel pro český chov auo, Megan má totiž to, co málokterý ausík ČR a to naprosto dokonalou povahu. Bohužel pro mě, pokud by její děti byli jen z půlky tak nadanné jako ona. Megan dokázala ve svých 10-ti měsících porazit psy z věhlasných evropských i amerických kennelů, ale příroda to chtěla tak, tak to musím brát jako skutečnost. Ale já jsem i přes to hrdá, že jsem takovou aussinku odchovala. Pro mě i Simču zůstane nadlouho "naše osobní TOP".
a jak napsala jedna moje kamarádka, protě si nebude kazit postavu dětičkami a ukáže nám jak umí zaválet na poli pracovním. Už se na to Meganko moc těším !