Carcassone Tolugo

VII Zimní národní výstava psů ExpoSilesia Sosnowiec

CAC Sosnowiec (PL) 28.1.2018
Rozhodčí:
Andrzej Tarnowski (PL)

 

Druhá letošní výstava, první v Polsku a jak to dopadlo? Naprosto špičkově.

Výsledky:
VIEW THE MESSAGE Carcassonne Tolugo "Dětino"  - Velmi nadějný 1 /3/, Nejlepší dorost v plemeni - BOB baby
Silver Dream Aussie's OH MY BABY "Maybe" - V1 /3/, CWC, nejlepší dospělá fena v plemeni a nejlepší AUO opačného pohlaví - BOS, započala šampionát další země, handling: Simona Šustrevá  - moc Vám to slušelo holky
QUIET STORM Carcassonne Tolugo "Texas" - V1, CWC, započal šampionát další země
TOTAL ECLIPSE Carcassonne Tolugo "Popelka" - V2

Handling spolu se Simčou:
Aramis The Cavalier Amaranthville - táta Dětina- V1, CWC, nejlepší dospělý pes v plemeni a BOB

Se Simčou jako parťákem vždy vše klape, tak já má. Každá víme, co je naše práce a tak všechno krásně odsýpá. Vystavovat se jela Simči lagotka Panda, z mojí ausí bandy jel Dětino ( View the Message), Popelka, Maybeynka, Texas a Hanka nám opět svěřila Aramise ( tátu našeho V vhru).
Aussiny šli oproti normálu, kdy jsme vždy jako první plemeno, poslední, což mi úplně nevyhovovalo, protože jsme dlouho čekali a pak na zápis do PP a přesun do závěreček to bylo hektické. Pandička šla na řadu nejdřív a vybojovala si CAJC a BOJ ( nejlepšího  mladého v plemeni).

Po ní v zápětí začínali AUO.  Soudil Andrzej Tarnowski, od kterého jsme netušili co čekat, ale později se ukázalo, že auo se mu líbí a sám nad nimi velmi uvažuje a typ psů se mu evidentně líbil ten, který přijel z Čech. :-) 24 přihlášených jedinců v plemeni, na polskou národku slušná konkurence.
Začínalo se dorostenci, hned 3 spi nastoupili do ringu a mezi nimi náš Dětino si šel "odbýt" svou premiéru. Trochu jsem se bála, aby tam nebyl největší, přeci jen se nám trochu vytáhl a je z něj ve svých 7 měsících kus psa. Ale velikostně byli kluci myslím vyrovnaní. Dětino šel na posouzení až jako poslední, v kruhu hospitanka, která sama teď začala aussíky chovat, a tak tam na nás byli hned posuzovatelé dva. Dětinko se předváděl perfektně, nádherný ve statice, úžasný v pohybu, i pan rozhodčí si toho všiml ;-) a vychvaloval ho do nebes a ještě kousek. Po té nás hned z posledního místa přehodil dopředu a zase se běhalo, nějaké úpravy o pořadí za námi proběhly, zase kolečko a už jen podání ruky a gratulace !
V mladých jsem vystavovala psa českého chovu, po stejném tátovi, jako naše Popelka ( Curacao Cofi Capito), v konkurenci jednoho psa taky z českého chovu. CAJC pro nás. Mezitřídu jsme jen koukali, 3 psi dva z PL, jeden z Čech, odchov kamarádky Aleny Šimkové, red merle KIOWA SUN DANCE Dreamfinder - V1. CWC putuje opět na účet českých psů.
V otevřené třídě Aramis ( táta Dětina) a black tri pes domácích. Aramis se líbí moc, ani jsem nemusela být v kruhu, abych to poznala a tak Simča s Arem vyběhala další titul pro ČR. V šampiónech náš Texas a ziskem CWC si rozjel šampionát další země. Soutěž o nejlepšího dospělého psa se šeli 3 psi z českých chovů - Kiowa, Aramis a Texas. Jako nejlepší z nich vychází Aramis.

View The Message CT "Dětino" Drowse Evening Majlia "Roko" Aramis The Cavalier Amaranthville "Ar" Quiet Storm CT "Texas"

Fenky. Nastupují do dorostu 3, z toho dvě sestry imporované z Maďarska, jedna z polského chovu. Ta, která vyhraje půjde do porovnání s Dětinem o nejkrásnějšího dorostence v plemeni. Vyhrála blue melre fenka  maďarského chovu a já už jsme za páskou nachystaná s naším černým pokladem. Statika, pohyb . . . . nejlepším z dorostu se stává View The Message Caracssonne Tolugo ! Wohoooo ! Pašák, první výstava a jak se nádherně předvádí. Mám z něj neuvěřitelnou radost.
Hned po nich jdou mladé fenky, naše Popelka a její konkurentka. Tady vyhrává moc hezká fena z Polska. Popelka je ale hodně šikovná, spolupracovat s ní je radost a myslím, že vítězství bylo o prsa. ;-) V mezitřídě u fen titul zadám nebyl, al ena pořadí si ze 4 prvenství odnesla opět fena z českého chovu. V otevřené nastupuje po více než roční pauze od výstav naše Maybe. Simča si jí pro sebe "ukradla", prý mi jí nedá a tak jsem koukal na holyk z poza kruhu, jak moc jim to sluší. Simča s May si vyloženě doběhly pro první místo, titul CWC a Maybe si tak rozjela svůj druhý dospělácký šampionát. Ve vítězích pouze jedna fena opět z českého chovu, Jasněnka Srdcové Eso, získává CWC a s May nastupuje do "boje" o nejlepší dospělou fenu výstavy. Maybynka má svůj den, předvádá se s radostí a i přes to, že má mírnou nadváhu, s lehkostí a dnes je titul NDSvR její !!!!!

Camellia Charnet "Panda" Total Eclipse CT "Popelka" SDA Oh My Baby "Maybe" smíškové

O vítěze plemene nastupují mladá fena, Aramis a Maybe. Pár koleček, rozhodčí vtípkuje, že komu má dát BOBa, ale v hlavě má jasno. BOB pro Aramise, BOS pro Maybe, BOJ mladá fena ONLY SWEET LOLLIPOP Color Joy. Gratulujeme !
Všechny fotky z našeho výletu ZDE.

A ještě jedno velké děkuji moji parťačce Simoně !