Carcassone Tolugo

Zimní závod družstev Uničov, XII. ročník 26.2.2011

Zimní závod družstev Uničov, XII. ročník 26.2.2011
rozhodčí: Iveta Skalická

 

Zábřežský team:
 
Lucie Gogolová + Achilles Svěží vítr AUO a Michaela Kutálková + Enidros z Helfštýna LR
kategorie ZZO 3. místo (z 15 týmů) 94 bodů (ze 100)

Já organizuji výjezdy a točení se kolem výstav, Míša má na starosti výcvikové akce a tak se stalo, že nás přihlásila na zimní závod družstev do Uničova. Tak jo, proč ne, řekly jsme si, alespoň bude sranda a zažijeme si po delší době jinou atmosféru než tu výstavní. Už ráno slibovalo, že tento den bude opravdu neobyčejný. :o)

Sotva jsme přijely, zašly jsme si potrénovat, aby naši psové obhlídli terén. Pak jsme se šly k zápisu přihlásit a tam poprvé zazněla otázka: "Tak to jste Vy z té Ostravy, jo?" A my na to: "No." Vyvenčily jsme v krásném přilehlém parku a už jen čekaly na zahájení a až to klání vypukne. Vylosovala jsem pro nás číslo startovní číslo 10, takže jsme měly poměrně dost času sledovat dění okolo.

Konečně i na nás přišla řada a tak jsme se s Míšou připravily a čekaly až paní rozhodčí posoudí dvojici před námi. Přišel za námi organizátor, jestli máme vše co potřebujeme a odkud jsme. my na to: "Z Ostravy." On: "Aha, tak to jste vy ty Ostravačky." Tady už nám to nedalo a zeptaly jsme se co je na nás a Ostravě tak moc zvláštního. A že prý na nás byli všichni zvědaví a mysleli si, že ani nedorazíme, jak to máme daleko. :oDDD Tak snad jsme v Uničově nezklamaly a hájily barvy našeho Zábřežského týmu dobře. :o)

Na poslušnosti měl Achilles klasický problém - a to při cviku "volno", nechtěl odběhnout a když už se někde zdržel, tak asi zapoměl co tam děláme a přivolání bylo dosti pomalé a tahle chyba nás stála 3 body. Zbytek poslušnosti jsme zvládli už bez jediné ztráty. Míša s Enánkem na tom byly podobně, ztratili 3 body, ale na různých cvicích po bodíku, většinou za malinké nepřesnosti. To znamenalo 47 bodů (z 50) pro mě a Achila a 47 bodů pro Míšu a Emánka, dohromady tedy 94 bodů ze 100 možných. No lonští vítězové měli ztrátu pouze 1 bodu, tak jsme si říkaly, že na bednu to asi nebude, ale i tak jsme za sebou nechaly v prachu spousty německých ovčounů, rotvíků a dalších vyloženě služebních plemen, takže jsme byly spokojené. Naši největší favorité nastupovali hned po nás, dva kluci se zlatým retrívrem a ovčounem. Jejich poslušnost byla krásná, skoro dokonalá, nádherná na oko, do osudového aportu ztratili jen jeden bodík a my v nich viděli jasné vítěze této kategorie. Ale bohužel ovčounka odmítla aportovat a ani na třetí povel činku nepřinesla, tudíž to znamenalo pro toto družstvo dalších 10 bodů ztrátu a posun v žebříčku až na 8. místo.

Po odevzdání bodovací karty jsme zjistily, že nejvyšší počet bodů je 2x 96 a potom má někdo s námi společně 94 bodů, tudíž bude rozstřel o třetí a čtvrté místo. První z možností bylo, kdo má vyšší body za aport (obě dvě družstva jsme měli po 9 bodech :o)) další možností byl los. Tak to je v . . . . jsme si říkaly, obě dvě, pokaždé když jsme losovaly se nám nedařilo, takže štěstí ve hře fakt nemáme, to jsme věděly. Nezbylo nám než čekat až za námi přijdou a půjde se na to. Ještě, že jsme daly přednost při výběru našemu protivníkovi, vybrali si totiž menší číslo a tím pádem i bramborovou medaili a "bedna" byla naše !!!! Huráááá !

Od paní rozhodčí jsme dostaly pochvalu, za to, že jsme perfektně sladění ... při tom to byl náš první společný závod :o)) a slova "moc hezká práce děvčata" neskutečně potěšila. :o)

Slíbily jsme, že příští rok přijedeme, pokud to bude jen trochu možné, zase. Takže bacha na Ostravu ! :oD

Chtěla bych moc poděkovat Míša za perfektní "sparing" partnerku a za to, že takovou kamarádku mám !

Fotky ze závodu zde http://tolugo.rajce.idnes.cz/Zavod_druzstev_Unicov_%2C_Tolugacci_Vrh_C/

Všechny fotky ze závodu zde, ve fotoalbu ZKO Uničov



 

Fotografie