Carcassone Tolugo

Zkoušky ZOP - 15.3.2009

Táááááák, a máme to za sebou (nebo spíše teprve před sebou, tohle je teprve začátek), ale každopádně máme s Achillkem další premiéru a to tentokráte na poli pracovním. Pravda tento rok jsem měla v plánu začít "zkouškovat", ale určitě to nemělo být takhle brzo a hlavně nečekaně. Ve středu ale padlo rozhodnutí a bylo vymalováno - couvnout už se nedalo. :o) V sobotu odpoledne jsem ještě tak trochu ukecala Míšu s Enidrosem ať nás v tom nenechají - ukázali se jako praví kamarádi a šli do toho taky. A vyplatilo se jim to.

Je pravda, že jsem se před začátkem chtěla minimálně 3x psychicky zhroutit, ale naštěstí Tom a kamarádi mě v tom nenechali.

ZOPka neboli zkouška ovladatelnosti psa se skládá ze dvou částí a to poslušnosti a speciálních cviků, celkem je na ní možné zístak 100 bodů, 50 na části první a 50 na druhé.

 

Musím říct, že Achill opravdu makal poctivě a přesně plnil všechny mé povely, speciální cviky byly také bez problémů, pro nás jen s dvou bodovou ztrátou. Na poslušnosti jsmesice hned ze startu na přivolání ztratili 10 bodů, protože Achill ode mě nechtěl odběhnout na volno, tudíž jsme tento cvik nemohli ani provést, ale nevadí, alespoň vím na čem máme zamakat. Všechny ostatní cviky jsme měli za plný počet bodů, což nám vyneslo celkem 88 bodů a známku velmi dobře!
 

Fotografie