Carcassone Tolugo

Speciální výstava KCHMPP Vrútky SK

Speciální výstava KCHMPP Vrútky (SK) 24.9.2017
Rozhodčí: Yana Adolfovna Gavrilova (RUS)

Asi se budu opět opakovat, když napíšu, že tyhle slovenské klubovky já prostě ráda. Nejen, že slovenský klub jsou jako organizároři skvělí, ale hlavně u nich vždy vládne skvělá pohodová atmosféra, o zahraniční rozhodčí taky není nikdy nouze, naše výsledky jsou většinou taky skvělé, takže nemáme jediný argument proč se neúčastnit v přímém přenosu. A tak bylo nad slunce jasné, že si se Simčou tenhle klubový víkend nenecháme ujít. A protože aby jsme toho neměly málo, nedělní speciálce ve Vrútkách předcházela národka v Brně, sice jsme zabalily a vyjely z Brna krásně ve 2 hodiny odpoledne, a i přes to, že nám navigace ukazovala 3,5 hodiny cesty, jsme na místo dorazily až v 8 večer a než jsme se vyložily, obstaraly pejsky atd. tak ke stolu s přáteli jsme usedaly až po 22 hodině. Ale to nevadilo a nic neubíralo na skvělé atmošce, která tam vládla.

Ráno pohodička, budík až na 7 hodinu, což je pro mě už žitelný čas, pěkně vyvenčit pejsky a šup na snídani, která už na mě čekala přímo na stole. Trošku počesat hafany, převlíknout se ( díky bohu slibovaný déšť nepřišel) a čekat až ausiny příjdou na řadu. Paní rozhodčí pro nás byla velkou neznámou, vůbec jsme netušily co čekat, před námi ještě šli kelpie a honáci, ale nestíhala jsem koukat co se paní rozhodčí líbí, neboť jsem běhala špiclovat ke kruhu vedle, kde probíhalo posuzování bostonků. Moc jsem toho nenakoukala a už jdeme na řadu s aussinami. 44 přihlášených jedinců je na Slovensko hooodně slušný počet a taky mám pocit, že kvalita psů pomalinku také narůstá. Takže vzhůru do boje. První nastupuje Simča do třídy štěňat se svěřencem Matym - Malteco Cofi Capito. Koukám na ně a po kolečku v pohybu konstatuji, že Maty je nejlepší. Paní rozhodčí všechny velmi pečlivě posoudí, jak ve statice, tak v pohybu, přeháže pořadí, ještě všechny znova společně do pohybu pro utvrzení si názoru a Maty vítězí. Super - říkám si, udělala bych to úplně stejně. Dva mladí psi, jeden jasný vítěz, opět máme na to stejný názor. Pak už nastupuje Texas do mezi spolu se dvěma konkurenty, jeden krásný ruský blue merlák od našich přátel ze Slovenska a druhý z pracovních linní, pes lehčího typu. Posouzení, pohyb, srovnání do pořadí, opět kolečko a s Texem končíme jako res. CAC za Keeperem. Další třída 5 psů, naspoutili 4, mezi nimi Cider, na posouzení se dostává poslední, paní rozhodčí se asi líbí, moc ho nekomentuje ale hned nás přesouvá na první pořadí a do pohybu. Jedno kolečko, zvednutá ruka a gratulace CAC a CC putuje k nám. :-) To je od nás za kluky všechno, ještě vezeme 5 holčiček :-)

mezitřída psi - ALLJAZZ Verline, Nebesniy Aljans NEVER LET YOU GO, QUIET STORM Carcassonne Tolugo  CAYUGA FIRE OF LIFE Fallcat "Kiwi"

V dorostu jako jediná, ale opravdu krásná fena Clara Of Amaranthville, bojuje za náš tým. Velmi se líbí a tak dostává známku velmi nadějná. V mladých Simča s Elzou, dcerou Mexika a Kiwi, drobnější fenečka, bohužel vykrmená na váhu čuníka na porážku, samozřejmě se to odrazí na pohybu a v posudku se paní rozhdočí taky zmínila, V4. Musíme se s tím spokojit, protože padalo dost VD a víme, že Elza opravdu není v kondici. V mezitřídě máme také svěřenkyni a V2, res.CAC pro holou Nesí je nádherný výsledek. Pak už jsem na řadě zase já, třída otevřená fen je nejvíce zastoupená 8 fen, mezi nimi i Kiwi a snažíme se dokončit šampiona Slovenska  . . . .   snad se povede. Kiwi je opět jak šílená, co se jídla týče, na jejím apetitu to vypadá, jako kdyby měsíc nedostala najíst ( bohužel na její postavě ne). Nicméně první místo z toho nebylo, ale s V2, res. CAC jsme dokončili první dospělácký šampionát pro Kiwi ! Huráá! Poslední z naší partičky jde na řadu úplně holá Redy, sluší jí to i tak, říkám si těsně před vstupem do kruhu, ale když kouknu na dvě moc hezké konkurentky, které jsou v chlupech, hned zatlačím myšlenku na první místo a tím dokončený grandšampionát. Na posouzení jdu jako druhá, paní rozhodčí v momentě odhalí Redy slabinu, tak si říkám, no tak nic, už i poslední naděje odešla . . .  :-D Jdu se zařadit a koukám na posuzování moc hezké feny maďarského chovu. Posouzeno, všichni stavíme šampionky do výstavních postojů, rozhodčí ukáže na fenu za mnou a přemisťuje jí dopředu, říkám si, hmmm, tak třetí no, hned na to ukáže na mě a staví nás do čela a znovu do pohybu. Jendo kolečko, zvednutá ruka rozhodčí s jedním prstem, druhou mi podavá a gratuluje . . . . wow, hurá Redy to dokázala, vyhrála a taky dokončila další šampionát. Tentokráte přidala svého prvního grandšampiona.

Z poza kruhu už je připravena Simča se Ciderem a jde se bojovat o vítěze plemene. Nastupují všichni vítězové tříd, tudíž hezká přehlídka, první vybírá nejlepšího mladého, pes zůstává a pokračuje v boji o BOB. Jde vidět, že paní rozhdočí vybírá mezi psi, konkrétně mezi Ciderem a psem ze třídy šampionů. Znova a znova prosahává a podáva ruku Simče se Ciderem. WOOOOW, trošičku jsem na měkko, ale ještě se musím držet s Redy nás čeká ještě přehlídka o vítěze opačného pohlaví. Tady jde taky vidět, že rozhodčí měla jasno velmi rychle o výslekdu a BOS si odnáší fena polského chovu ze třídy otevřené. Ještě fotečka s BOBem a paní rozhodčí, to musí být a my máme na chvíli padla.

Cider The boys & ME

Závěrečné soutěže máme přihlášené dva páry Kiwi s Texasem a Redynu se Ciderem, kteří tuto soutež vyhráli loni. Zadávají se pouze první místa, jen v BIS jsou tři místa na pořadí. Z párů užší výběr, Cider a Redy jsou se mnou v užším a paní rozhodčí je vybírá jako nejkrásnější pár výstavy. Šílené, prostě si to vítězství po roce obhájili. Přihlášenou máme i chovku, ale máme takovou barevnou rošádu, že je mi jasné, že z tohodle nic nebude, ale vrámci tréninku a podpoření slovenského klubu, proč ne. Texas, Redy a Elzička bojují, ale nic nevybojují. :-D Nevadí, šikovní byli. Nstupujeme ještě o nej dorost, tam se teky ausina neumístila a čekáme na poslední soutěž, soutěž o nejkrásnějšího psa celé výstavy. Loni si tohle prvenství právě z této výstavy odnesla Redy u rozhodčího z Kypru, skvělý zážitek. Letos s vítězstvím v plemeni nastupuje do téhle soutěže Cider. Paní rozhodčí na nás úplně nekouká, já koukám po konkurenci, opravdu krásní psi, nádherný lousian, moc hezká honačka, bostonek - ty prostě miluju, opravdu konkurence silná. Paní rozhodčí si udělá užší výběr 5, nás přejde a bere nás až jako poslední při cestě zpět jako páté finalisty. Pžedvedeví v pohybu, tam i zpět, dokola a statika. Jeden po druhém. Paní rozhodčí jde k vedoucímu kruhu a pospupně hlásí výsledky. Třetí místo louisiánský leopardí pe, druhé pro krásnou honačku a zbývají 3 účastníci a jen jedno místo . . . . chvilka napětí a konečně vyhlášení. Na prcním místě je AUSTRALSKÝ OVĆÁK !!!!!!! WUAAAAAAAAA a už bulím, BIS dva roky po sobě na speciálce - WOW ! Jsme neuvěřitelně pyšná na naše psy. Letos opravdu dokázali, že patří k těm nejlepším ! :-)

   

 Za fotečky moc děkuji holkám Šimkovic, stejně jako za skvělou společnost ! Samozřejmě taky Simonce za vše :-* Už teď se těším na příští rok, protože atmoška je tdy prostě skvělá !
Všechny výsledky ZDE.