Carcassone Tolugo

Jubilejní výstava Pezinok (SK)

Jubilejní výstava KCHMPP Pezinok (SK) 10.3.2018
Rozhodčí: AUO - Iveta Vojteková (SK), BT - Roberto Schill (RO)

Výsledky:
AUSTRALSKÝ OVČÁK - roz. Iveta Vojteková (Slovensko)
Ready Steady Go Carcassonne Tolugo "Ready" - mezitřída - V2, res. CAC /4/ - majitel Pavlína Müllerová
Triplemoon Hot Apple Cider "Cider" - otevřená - V1, CAC, CC, BOB, res. BIS
Total Eclipse Caracassonne Tolugo "Popelka" -
mladých - V2 /6/
Unique Chance Carcassonne Tolugo "Smoothie" - mladých - VD /6/ - majitel Andrea Bystrická
Silver Dream Aussie's Oh My Baby "Maybe"-
otevřená - V1, CAC, CC /6/
Gorgeous Carcassonne Tolugo "Happy" -
šampiónů - V1, CAC, CC /3/ - majitel - Sofia Násadová

BOSTONSKÝ TERIÉR - roz. Roberto Schill ( Rumunsko)
Try It On My Own Kontekst "Zoe" - V2 /4/

Náročný výlet, jelikož selhala technika a počasí, nemohl nastoupit jako pomocník vozík pro psy a musely jsme vymyslet, jak do oktávy nacpat 6 ausíků, jednoho bostona a tři lidi, jejich domečky, jídlo, oblečení, pomůcky a vše co na výstavu potřebujeme - úkol pro Simču. Já narozdíl od ní propadala panice, že ani nebudu koupat, že nikam nejedu, a že se mi vlastně vůbec nechce atd . . . chudák Simča, asi se mě jí sželelo, protože mi nabídla, že pro psy přijede okoupe a i když jí bolí záda po pádu z koně, že to udělá. Tak to se mi asi rozjasnilo a řekla jsem si, že to po ní fakt nemůžu chtít a pustila jsem se do díla.
Bostona jsem měla okoupaného asi za 3 minuty, a to možná i přidávám, a u třetího australáka jsem si říkala, že chci raději připravovat 20 bostonů na výstavu než 3 ausiny. :-D No smůla, poměr sil je u nás doma dám 9 ausin 1 boston, takže tohle se mi asi nepodaří. :-D
Ještě jeden zádrhelík před tím než jsme se ráno vydaly směr Pezinok a to ten, že Simča zjistila, že sebou musí brát všechny pesany, tudíž to znamenalo do auta přidat ještě lagotu a bišona . . . . . Nechápu jak, ale prostě jsme ráno o půl šesté vyjížděly z Litovle autem - 3 baby, 6 australáků, boston, bišon a lagota ! Simča je prostě borec.

Na sobotní klubovku bylo přihlášeno 37 AUO, což je velmi pěkný počet, protože Slovensko má tohle plemeno pořád vedeno opravdu jako málopočetné. Paní Vojteková už nás několikrát posuzovala, a tak jsem trošičku věděla, do čeho jdu a hlavně, že chci hlásit právě na tuto rozhodčí. Klub KCHMPP slaví 20 let výročí a tak si jako ceny pro každého vítěze plemene místo poháru připravili plaketku s obrysem plemene, který v má v místě srdíčka psí tlapičku - nádherné !

Takže posuzování začalo, ausiny až jako poslední, jelo se ve dvou kruzích, bostoni samozřejmě v tom druhém a taky skoro jako poslední :-D takže se obě plemena prolínala. Ausíci začli, mladí psi nastoupili 3, dva z toho výborní, jeden VD. V mezitřídě už máme "koně" i my, nastupuju s úžasným Readym. Je radost ho předvádět, je to krásný mladý pes a já mám velikou radost z toho jak roste a vyvýjí se. Ve tříde jsou 4 v konkurenci, s Readym odcházíme jako V2, res. CAC !

 Ready Steady Go Carcassonne Tolugo "Ready" - owner: Pavlína Müllerová

Protože už nastupují bostonci feny, tak Simča si bere Cidera v otevřené, kde jsou v konkurenci taky 4 a děj se vůle boží - já odcházím se Zoe vedle do kruhu, jak jinak než do konkurence 4 krásných placatých hubiček.
Bostonků je celkem 14, samozřejmě kromě jedné třídy, kde jsou dva jedinci, tak jsme opět chytly tu nejobsazenější třídu. Ale to nevadí, jde hlavně o to, užít si to, otrkat se a hlavně zjistit, jak na tom jsme. Jelikož nějaké výstavní vodítko na bostonka fakt nemám, vodila se na řetízku od ausíků, takže se mi né zcela dobře pracovalo, veliký obojek mi pořád klouzal dolů z jejího krčku, ale zvládly jsme to. Zoe chodila v pohybu na volno a nechala tak vyniknout rovným zádům, stála na free po 3 dnech tréninku. Celou dobu byla moc veselá, spolupracovala, absolutně se nabála a nic neřešila, je prostě boží :-) No a z našeho snažení se na první výstavě pro ZOE V2 v mladých v pouhých 10-timěsících jako nejmladší ve třídě ! Šikulka ! Vycházím z kruhu ve stejnou dobu jako Síma se Ciderem a už na sebe ukazujeme jak kdo dopadl, já jí ukazuji dvojku a Simča mě jedničku. Hurá ! Cider má opět krůček blíž k slovenskému šampionátu.

Try It On My Own Kontekst "Zoe" Simča se Ciderkem

Jeden pes v pracovní třídě odchází s V1. Tři šampióni. Nastupují dva, oba dostávají titul. Ještě třída čestná a veterán, který opět "bojuje" za náš český tým. :-) Paní rozhodčí se moc líbí a tak krásný posudek a postup do závěrečných soutěží má Buban v kapse.
Feny začínají až třídou mladých, hodně slušná konkurence 6-ti fen, dvě TOLUGO, jedna z toho naše TOTAL ECLIPSE "Popelka" ( Kai x Tori), druhá UNIQUE CHANCE "Smoothie" ( Mexiko x Maybe), paní rozhodčí to neměla moc jednoduché. Rozhodla se zadat 3 známky velmi dobrá a 3 výborné, Popelka získala výbornou a celkově si vyběhala pořadí číslo 2 ! V mezitřídě jsme žádnou feňuli neměli, a v otevřené nastupuji já s Maybe. Opět 6 fen celkem, třída asi nejméně vyrovnaná, každý jeden pes vypadal jinak  a výsledky vypadaly tak, že 4 z 6-ti obdrželi známku VD, dvě výborné, druhá fena bez res titulu a pouze naše Maybe - V1 CAC, CC ! Šampionky nastoupily 3, všechny krásné, všechny vykrmené :-D, ale i tak byl radost na holky pohledět a všechny obdržely výbornou. S CACem a CC odchází Georgeous CT aka Happy ( naše odchovankyně a maminka vrhu "V"), s res CACem odchází Simonky Hanička a třetí je fena kamarádek ze Slovenska, krásná importovaná holčika z Maďarska.

Total Eclipse Caracssonne Tolugo "Popelka" Georgeous Carcassonne Tolugo "Happy"

O BOB nastupují všichni vítězové tříd, takže náme málo rukou. Naštěstí mále sebou Pavlu, majitelku Reďáčka a ta se velmi rychle sžívá s různými nastálými situacemi. :-) Vyfasovala Maybynku a musím říct, že jim to spolu moc šlo ! Děkuji Pavli !

zleva: BOS - IMPRESIVE IRIS Labakan Slovakia, BOB Triplemoon HOT APPLE CIDER, veteran BOB - BOMBASTIC Amazonka

Závěrečné soutěže dopaldy přímo snově, nastupoval Buban a Cider a oba si "urvali" bednu - Bubík se stal nejkrásnějším veteránem - BIS veterán a Cider druhým nejkrásnější psem celé KCHMPP výstavy, tedy reserve BEST IN SHOW, loni na podzim se postavil na příčku nejvyšší REPORT ZDE, KCHMPP Jasenie 2016 zase BISe vyhrála Redy. Nádherné výsledky opět předčily naše očekávání a my odcházíme balit a po krásné sluníčkové procházce, můžeme vyrazit směr domov.

Všechny naše fotky ZDE, focení se opět chopila Pavla - moc děkujeme za krásnou památku!

Kompletní výsledky - Zdroj KCHMPP SK

PSI
Mladých
ARROW BLOSSOM ORANGE - VD3
DROWSE EVENING MAJLIA -V1, JCC, CAJC
JOY OF LIFE LABAKAN SLOVAKIA - V2
ALLJAZZ VERLINE D

Mezitřída
BROWNIES KINGS PAWS NIJANI - V3
OUT WEST TEDDY LABAKAN SLOVAKIA - V1, CAC, CC,
READY STEADY GO CARCASSONNE TOLUGO - V2, Res.CAC
 
Otevřená
HEARTBREAKER LABAKAN SLOVAKIA --V4
LS TWINS CREW MINT HILL - V2, Res. CAC
TIC TAC BOOM PUELLA FERA - V3
TRIPLEMOON HOT APPLE CIDER - V1, CAC, CC, BOB, res.BIS
 
Pracovní
ALL IN ROSE SPEEDLIGHT - BEZ TITULU, V1
 
Šampiónů
ARDOUR IN HEART ANELEH CZECH - V2, Res. CAC
NEBESNIY ALJANS NEVER LET YOU GO - V1, CAC, CC,
PREMINENT LINE UNBEATEN - nenastoupil
 
Čestná
JENDA SRDCOVÉ ESO - V1
 
Veteránů
BOMBASTIC AMAZONKA - V1, BIS Veteran

FENY
Mladých
CARRERA AMOR REAL - VD
KASSI ELVIKAM - VD4
RACHEL SRDCOVÉ ESO - V1, JCC, CAJC, BIS Junior
RICHWOODS DREAM CATCHER LABAKAN SLOVAKIA - V3
TOTAL ECLIPSE CARCASSONNE TOLUGO - V2
UNIQUE CHANCE CARCASSONNE TOLUGO - VD

Mezitřída
ARDMORE LEGACY KINGS PAWS NIJANI - V3
AWASSA SEYCHELY - D
BE HOPE AMOR REAL - VD4
IMPRESIVE IRIS LABAKAN SLOVAKIA - V1, CAC, CC, BOS
PREEMINENT LINE ROAD TO THE STARS - V2, Res. CAC

Otevřená
AS YOU LIKE BERRIES THE BEST OF AUSSIES - VD3
CRISPELO COCO BELLS HERRIKO - V2,
HANNAH LOVE FROM TATRAS - VD
KIRIELEISON GO ON GIRL - VD
KLÁRA EMILY BOHEMIA - VD
SILVER DREAM AUSSIE’S OH MY BABY - V1, CAC, CC,

Šampiónů
GORGEOUS CARCASSONNE TOLUGO - V1, CAC, CC,
HONEY COFI CAPITO - V2, Res. CAC
VITALITY AUSSIES FITNESS LADY - V3