Carcassone Tolugo

Národní výstava Zabrze (PL) 11.10.2015

CAC Zabrze (PL) 11.10.2015
Rozhodčí: Anna Dominiak (PL)

Výsledky:
GLIMMER OF HOPE Carcassonne Tolugo "Tori"
- V1, CWC, nejlepší fena v plemeni, BOB, BIG II a Nový polský šampión
Odchovy:
CATCH MY HEART Carcassonne Tolugo "Kety" - V1, CWC - dokončen polský šampión
IRISH CREAM Carcassonne Tolugo "Iris" - V1, CWC

Letošní Zabrze bylo ve znamení opravdu hladného dne, zatím co loni jsme se s denčou opalovaly, letos jsem zimní budnu sundala jen při vstupu do kruhu. Ale něco zůstalo stejné, stejně jako loni, jsme do polského Zabrze přijely bojovat ve složení tři ženské a stejně jako loni jsme odvezly titul v plemeni nejcenější + něco navíc. :-) Na loňský úspěch v podání Kiwi se můžete podívat tady.
Letos místo Kiwinky, která je zatím ještě v letním kožíšku jela Torinka a musím říct, že se jí letos opravdu daří. Její letošní druhá výstava ( první byla klubová KCHMPP ) a vypadá to, že se naše černá holčička konečně začala líbit. Podle slov rozhodčí dnes bezkonkurenčně nejlepší si odnesla vítězství v plemeni. Jupííí !!! Mám obrovskou radost.

Kromě Torinky s náma jely i naše odchovankyně Kety se svou dcerou Iris. Kety ve třídě šampiónů získala poslední titul CWC a tímto dokončila polský šampionát krásy a její dcerunka iris také zabojovala a v konkurenci dalších dvou fen si odnesla prvenství a také titul CWC ! Radost byla veliká, protože všechny tři naše holky bodovaly.

Jelikož paní rozhodčí posuzovala velmi pečlivě a s aussíky skončila až o půl jedné, padlo rozhodnutí, že teda i přes tu velkou zimu na záverečky počkáme. A vyplatilo se . . . .  V první FCI skupině nastoupilo 18 krásných jedinců, 18 vítězů plemene, místa na bedně byli 4. Už v přípravném kruhu si pan rozhodčí Boguslaw Chmiel ( loni v Zabrze zadal BOBa naší Kiwi )  prohlížel nastoupené jedince velmi pečlivě, psiska prosahával. Když jsme postupně vbíhali do závěrečného kruhu, pečlivě prohlížel každého v pohybu. Vybral 6 jedinců do užšího výběru, všem pogratuloval a podal ruku. Následovala znova posouzení v pohybu a "bedna" se mohla začít přidělovat. Čtvrté místo německý ovčák, třetí mlaďoučký bobtail, zbývala dvě umístění a 4 adepti . . . .  druhý australký ovčák !!! Jupííí !!! Vyplatilo se mrznout ! :-)

Velké děkuji patří Denči, která mi nabídla svou pomoc. Díky kámo. :*